Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitch Platformundaki Video Oyunu Yayıncısına, 70 Bin Dolarlık Bitcoin Bağışı Yapıldı!

”Sick_Nerd” kullanıcı adına sahip bir kullanıcı, 11 Ocak 2019 tarihinde çok oyunculu video oyunu olan RuneScape’yi oynarken kendisine devasa bir bağışın yapılacağından habersizdi. Beş yılı aşkın süredir Twitch üzerinden oyun yayını yapan Sick Nerd isimli kullanıcının toplam 109.546 kullanıcısı vardı.

11 Ocak 2019 tarihinde ”lightpuma” isimli bir kullanıcı tarafından yapılan bağış, 4 BTC’lik aktarımlar  olarak gönderildi ve toplam 20 BTC’ye tamamlandı. Daha sonra gelen bağışlar ile birlikte toplam bağış miktarının ise 57.641.71 Sterlin olduğu biliniyor.

 

 

Bağış sonrası gözlerine inanamayan kullanıcı belirli bir süre ”yok artık, bu gerçek değil” tarzında ifadelerle bunun bir şaka olduğunu zannetti. Kullanıcı kendi Twitter hesabından ”gizemli  bağışçısına” kabul etti.

Konu hakkında Reddit üzerinden açılan gönderide, gönderilen miktarın hacklenmiş bir cüzdan üzerinden yapılmış olabileceği ve hackerın kendisi için ‘etik bir davranış’ yapmak için böyle bir şeye imza atmış olabileceği belirtildi.
Dünyanın en popüler yayıncılık platformlarından birisi olan Twitch, ilk yıllarında sadece itibari para ve PayPal ile bağış alsa da, daha sonra ek olarak kripto para birimleri ile de bağış seçeneğini getirmişti. Platformun desteklediği kripto para birimleri arasında şimdilik Bitcoin, Litecoin, Ethereum ve Bitcoin Cash yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment