Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Danışmandan Ethereum Classic Yorumu

CoinDesk isimli kripto para web sitesinin danışman ekibinde yer alan Michael J. Casey, son dönemde kripto para piyasalarını meşgul eden Ethereum Classic yüzde 51 saldırısını değerlendirdi. Casey, yaşanan olayın son derece talihsiz olduğunu belirtirken, Proof of Work yani PoW ya da iş ispatlı koin modellerinin teorikte bu saldırılara maruz kalabileceklerinden dem vurdu.

Daha önce bu saldırıların Bitcoin Gold ya da Vertcoin gibi kripto paralarda bu tarz saldırıların meydana geldiğini ancak Ethereum Classic’te yaşanan bu saldırının şimdiye en büyük boyutlu ve en fazla sükse yaratan %51 saldırısı olduğunu ifade eden Casey, bunun üzerine ciddi şekilde düşünülmesi ve kripto para sektörünün bu konuya eğilmesi gerektiğini de net bir şekilde ifade etti.

Özellikle kripto para sektörünün bir numarası olan ve lider kripto para olarak gösterilen Bitcoin’in de PoW modeli ile çalıştığını hatırlatan Casey, ekstra güvenlik katmanları üzerine tüm kripto paraların geliştirici ekiplerinin çalışması gerektiğini söyledi.

Bu saldırının en büyük kaybedenlerinden birisinin Ethereum Classic geliştiricileri ve Ethereum Classic’e gerçekten inanan yatırımcıları olduğunu ifade eden başarılı isim, DAO hack saldırısının ardından Ethereum’dan ayrılan ekibin kurduğu bu kripto paranın yüzde 51 saldırısı yaşamasının da, acı bir tesadüf olduğunu sözlerine ekledi.

Blockchain teknolojisinin en büyük alamet-i farikasının güvenlik olduğunu belirten Casey, gelecekte bu tarz saldırılarının önüne geçilmesi için ciddi bir çaba sarf edilmesi gerektiğini de kaydetti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment