Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Yatırımcısından Blockchain Tabanlı Sosyal Medya Platformu

 

Twitter’ın büyük yatırımcılarından Naval Ravikant, dünyaca ünlü sosyal medya platformu XPRIZE’a benzer, blockchain tabanlı alternatif bir platform oluşturacak ekibe sponsor olmayı planladığını duyurdu.

Naval’ın ilham kaynağı olan XPRIZE‘a bakarsak, kàr amacı gütmeden, insanlığa fayda sağlayabilecek teknolojik gelişmeleri destekleyici halka açık yarışmaları tasarlayan ve düzenleyen bir platform.

AngelList’in kurucu ortağı Naval’ın planında proje bir merkeze bağlı olmayacak ve kullanıcılar yatırımlar ile fon topluyor olacak. Naval, sponsorluğu New York’ta kurulan blockchain şirketi Blockstack‘te blockchain uygulamaları oluşturmak isteyenlere maddi destek sağlayacak bir programın parçası olarak planladı.


Naval, attığı Tweet’te blockchainin piyasayı değiştireceğini belirtti ve yaptığı açıklamada Blockstack’e ufak bir miktarda bağış yapacağını söyledi.

“Blockstack ekibine yardım ediyorum ve merkezi olmayan bu mikroblog sistemi için küçük bir ödül bağışı yapacağım.”

Blockstack

Blockstack’in kuruluşu Google yöneticilerinden Ray Kurzweil’in de dahil olduğu ekip ile birlikte 1995’te kurulan XPRIZE’dan ilham alıyor. XPRIZE gibi Blockstock’un amacı da insanlığa fayda sağlayabilecek teknolojik gelişmeleri desteklemek.

Ayrıca, Blockstack girişim sermayesi toplamak amaçlı ortaya çıkarttığı 25 milyon $’lık, Blockstack Signature Fund isimli fonu, hedeflenen projenin oluşumunu hızlandırmak için halka sundu.

Naval blockchain teknolojisine, devletle ilgili problemleri çeşitli problemleri çözebileceğinden dolayı oldukça iyimser yaklaşıyor. Başlangıçta bir ICO sunmak konusunda kararsız olsalar da şuanda gelir modeli oluşturmak için bunu yapmayı planlıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment