Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin En İyi Yatırım Seçeneklerinden Olabilir

Seeking Alpha analistlerinden Geoffrey Caveney‘e göre kripto para piyasasının ‘gümüşü’ Litecoin, piyasadaki en iyi yatırım seçeneklerinden biri olabilme potansiyeline sahip.

Caveney’in bu tahmini, Litecoin’in Coinbase tarafından desteklenen 3 sanal paradan biri olmasına dayanıyor. Coinbase de Ağustos 2017 itibariyle en ünlü kripto para borsası diyebiliriz.

Coinbase tarafından desteklenen diğer 2 kripto para ise piyasanın ‘altınları’ Bitcoin ve Ethereum.

Caveney, Litecoin ile ilgili bu olumlu görüşünün ardında yatan tek sebebin Coinbase tarafından desteklenmek olmadığını söylüyor:

“Litecoin kadar büyük ve tanınır durumda olan en az bir düzine farklı kripto para var. Hatta bunlardan bazılarının piyasa hacmi Litecoin’inkinden daha büyük. Buna rağmen bunların arasında sadece Litecoin’in Coinbase tarafından destekleniyor olması büyük bir mesele. Ama Litecoin almak için tek sebep, Coinbase tarafından destekleniyor olması değil.”

Litecoin’in Gelişiminin Ardındaki Diğer Sebepler

Caveney’e göre Litecoin’in benimsediği ve aktif hale getirdiği SegWit soft forku, kripto paraya büyük katkılar sağladı. SegWit fikri aslında Bitcoin için tasarlanmıştı ancak Bitcoin geliştiricileri 1 Ağustostaki hard fork seçeneğini tercih ettiler.

Bu tercihin sonucunda Bitcoin blockchaininden bir ayrılık yaşanarak yeni kripto para Bitcoin Cash oluştu.

Bunun yanı sıra Litecoin geliştiricileri Lightning Network’ü eklemeyi planlıyor. Bu projenin Litecoin platformu üzerindeki işlemlerin ölçeklenebilirliğini arttırması ve anonim akıllı kontratların uygunluğunu araştırması bekleniyor.

Litecoin an itibariyle 44,54 $’dan satışta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment