Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Bitcoin’i Geçti

Piyasa hacmi konusunda Bitcoin Cash hala daha Bitcoin’i yakalamaya çalışıyor olsa da, işlem hacmi bakımından Bitcoin Cash, Bitcoin’i geçmeyi başardı ve şuan aradaki fark %20 boyutunda (3.1 milyar $’a karşı 2.6 $ milyar $).

BCH Hacmini Güney Kore Etkiliyor

Bitcoin Cash’in işlem hacminin artmasında Güney Kore‘nin büyük payı var. Bithumb, Coinone ve Korbit, Bitcoin Cash’in 3.1 milyar $‘lık işlem hacminin 1.7 milyar $‘ını oluşturuyor (toplam hacmin yüzde 55’i).

Bitcoin Cash’in geçtiğimiz günlerde nadir rastlanan bir fiyat artışıyla 300 $ civarlarından 800 $’ı görmesi, BCH’nin dolar bazındaki değerini de arttırdı.

Birçok ülkede Bitcoin Cash ticareti Bitcoin karşılığında yapılıyor ancak Güney Kore’de bu ticaret çoğunlukla Kore Won’u karşılığında gerçekleşiyor.

Güney Kore borsaları Bitcoin Cash’e desteklerini açıklayan ilk borsalar arasındaydı. Hatta Bitcoin Cash hard forku yaşanmadan önce desteklerini açıkladılar.

BCH Bitcoin Hacmine De Katkı Sağlıyor

Bitcoin Cash’in hala daha kısmen yeni olduğunu ve resmi para karşılığında ticareti yapılmaya (dolar karşılığı BCH) tam olarak başlanmadığı için pek çok insan Bitcoin Cash almak için öncelikle Bitcoin almak durumunda kalıyor.

Dolayısıyla Bitcoin Cash’e olan talep arttıkça, Bitcoin hacmi de bundan olumlu yönde etkileniyor.

Bitcoin’in şuanki 2.6 milyar $’lık işlem hacminin %30’u, Bitoin Cash almak için öncelikle Bitcoin alan yatırımcılar tarafından sağlandı.

Bitcoin Cash’in resmi para karşılığı satılması yaygınlaştıkça, Bitcoin’in işlem hacminde düşüşler görebiliriz.

BCH’nin İşine Gelen Etmenler

Bitcoin Cash’in fiyatındaki artış, Bitcoin Cash madenciliğinin daha karlı hale gelmesine de sebep oldu.

Fiyat artışıyla birlikte BCH daha fazla ilgi çekmeye başladı ve bu durum da işlem hacmine katkı sağlıyor.

Bitcoin’de SegWit2x güncellemesi hala daha kesinliğe kavuşmadı ve yakın gelecekte yeni bir fork görme ihtimali bulunuyor. Hal böyle olunca bazı insanlar Bitcoin’deki belirsizlikler yüzünden Bitcoin Cash’e geçiş yapıyor. Bir bloğun 37,000 kayıt taşımasıyla birlikte Bitcoin Cash’in kayıt hacmi de arttı.

Birkaç gündür Bitcoin Cash, piyasayı tabiri caizse yedi bitirdi. Alternatif kripto paraların fiyatının düzenli olarak düşmesine neden olan BCH, henüz bu etkiyi Bitcoin’de pek gösteremedi. Eğer Bitcoin’deki belirsizlikler kesinliğe kavuşmazsa, daha fazla insan Bitcoin Cash’e geçecek gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment