Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ubisoft Çıkardığı NFT’ler ile Kripto Sektörüne Giren İlk Büyük Oyun Firması Oldu

 Ubisoft perşembe günü Ghost Recon Break Point’in beta sürümünün başlamasıyla oyunculara ücretsiz NFT’ler dağıtacak.

Ubisoft bugün yaptığı açıklamada NFT’lerin, Ghost Recon Break Point’e koleksiyon ve oyun içi kozmetik öğeler olarak geldiğini duyurdu. Ubisoft, NFT’lerin oyunda kullanımını bir ” deney ” olarak  nitelendirirken, teknolojinin çevresel etkileri hakkındaki endişelere ” enerji açısından verimli ve çevresel olarak sürdürülebilir ” cevabını verdi.

Ubisoft’un adlandırmasıyla ” Digitler ” bir ” AAA oyununun oynanabilen dijital tokenları olacak. Digitler Breakpoint’in Windows bilgisayar versiyonuna Ubisoft Connect aracılığıyla tanıtılacak. Aynı zamanda Ubisoft, NFT alım satımlarını yönetebilmek amacıyla Ubisoft Quartz adını verdiği bir platform kuruyor.

Ubisoft :

Her Digit; diğer oyuncuların görebilmesi için kendine özgü seri numarasına sahip, eşsiz bir parçadır. Aynı zamanda Digitlerin mevcut ve önceki sahipleri önümüzdeki yıllarda takip edilebilecek, bu oyuncuları oyunun ayrılmaz bir parçası haline getiriyor. Digitler, oyunculara deneyimlerini kişiselleştirme ve görevlerini kendi tarzları ile tamamlamalarını sağlayan kozmetik öğelerdir. Digitler artık Ubisoft ekosisteminin dışındaki oyunculara da satılabileceği için yalnızca oyunların bir parçası değiller.

dedi.

Ubisoft bugün yaptığı açıklamada NFT’lerin daha fazla enerji kullanan “proof of work” yöntemi yerine “proof of stake” yöntemi ile Tezos Blockchain’inde depolanacağını söyledi. Aynı zamanda “Tezos’un bir işlem sırasında 30 saniyelik bir videonun yayınlanması ile neredeyse aynı enerjiyi harcadığını” öne sürdü.

Platformun beta lansmanı 9 Aralık Perşembe günü Kanada ve Amerika’da 21.00 TSİ ‘de başladığında, yerel saat ile aynı anda Brezilya, Fransa, İspanya, Belçika, Almanya, İtalya ve Avusturalya’da da Ubisotf Quartz aracılığyla satışa sunulacak.

Ubisoft “oyuncular içerisinden erken benimseyenleri ödüllendirmek için 9, 12 ve 15 aralıkta NFT dağıtımlarının gerçekleştirileceğini “ söyledi. Ubisoft ilk olarak kasım ayında yaptığı açıklamada blockchain ve NFT geliştirme planlarını açıklamıştı.

Ubisoft CEO’su Yves Guillemot :

” Blockchain üzerindeki bir çok küçük şirketle çalışıyoruz ve endüstriyi nasıl etkileyebileceğimiz konusunda iyi bir fikir elde edinmeyi amaçlıyoruz. Sektördeki kilit oyunculardan biri olmak istiyoruz.

dedi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!