Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üç Fransız Bankası Blockchain’e Geçiş Yapıyor

Fransa‘nın önde gelen bankalarından üç tanesi, Finastra adlı bir şirket tarafından geliştirilen Blockchain platformunu kullanmaya başladılar.

Fransa’daki BNP Paribas, Natixis ve Societe Generale gibi dev bankalar, İngiltere’deki Finastra adlı bir şirket tarafından geliştirilen platformdan faydalanacaklarını açıkladılar.

Finastra bundan bir süre önce R3 Corda’nın Blockchain platformunu kullanarak yeni bir kredi platformu oluşturmuş, bu platformla birlikte ilgili finans sürecinin çok daha verimli bir şekilde yürütülebileceğini açıklamıştı.

Blockchain konsorsiyumlarından olan R3’ün platformuyla desteklenen bu proje; bankaların kredi sözleşmelerine dair topladıkları verileri anlık olarak paylaşabilmelerini sağlıyor. Bu da finans sektöründeki kuruluşların birbirleriyle çok daha kısa süre içerisinde iletişim kurmalarını ve bu sürecin daha güvenilir bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

İsmini paylaştığımız Fransa merkezli üç banka, Finastra tarafından geliştirilen bu platformu araştırdıktan sonra Finastra ile birlikte çalışmaya karar verdiler.

Şu ana dek yapılan açıklamalar bu üç bankanın söz konusu platformdan epey ümitli olduklarını gösteriyor. Societe Generale yöneticilerinden Cécile Bartenieff, bu gibi teknolojilerin kredi piyasasını çok daha adil hale getireceğini düşünüyor. Bartenieff ayrıca Blockchain teknolojisinin bankalar için son derece kullanışlı olabileceğini, Finastra gibi şirketlerin de bu konuda bankalara yardımcı olduğunu vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment