Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uçurtma Blockchain Dünyasında Bir İlke İmza Atıyor

Yerli bir blockchain projesi olan Uçurtma; Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden burs başvurusu almaya başladı.

Türkiye’de 1 milyondan fazla üniversite öğrencisi Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan maddi destek alıyor. Özel vakıflardan ve daha farklı kuruluşlardan da burs alan on binlerce öğrenci var.

Ethereum tabanlı bir blockchain projesi olan Uçurtma bu öğrencilerin bir kısmına yardım etmeyi amaçlıyor. Eğitim hayatı boyunca maddi desteğe ihtiyaç duyan bazı öğrenciler Uçurtma projesi sayesinde kripto para ile aylık olarak destek alabiliyorlar..

Uçurtma blockchain teknolojisini kullandığı için burs yatırma işlemleri hem daha hızlı hem de daha ucuz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Burs verenler, Uçurtma sayesinde istedikleri miktarda öğrenciye her ay düzenli bir şekilde ödeme yapabiliyor ve bunu yaparken ekstra banka ücreti ödemek zorunda kalmıyorlar.

Başvurular Başladı

Kuruculuğunu Mert Susur’un yaptığı Uçurtma projesinin kadrosunda Altuğ Öztürk, Sima Baktaş, Devrim Danyal gibi yerli blockchain camiasından tanıdığımız isimler yer alıyor. Uçurtma ekibi haftalar süren çalışmaların ardından öğrencilerden burs başvurusu almaya başladı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim gören 25 öğrenci Uçurtma projesine başvuruda bulunabilecekler. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin BiLira adreslerine her “28 günde bir ödeme yapılacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment