Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ukrayna’da Sahte Kripto Para Borsası Açan Kişiler Tutuklandılar

Ukrayna polisi altı farklı sahte kripto para borsası yönetmekle suçlanan dört kişiyi tutukladı.

İddialara göre yaşları 20 ile 26 arasında değişen dört kişi birbirinden farklı altı adet sahte dijital para borsası açtı ve kullanıcılardan para çaldı. Dolandırıcılıkla suçlanan kişiler insanları açtıkları borsalar hakkında yapılmış ‘sahte’ olumlu değerlendirmeler ve yorumlarla kandırdılar. Bazı kaynaklara göre polis tarafından yapılan açıklamada tutuklanan kişilerin “programlama alanında özel kabiliyetlere sahip oldukları” ve “borsa sitelerindeki içeriği kontrol etmek için kendi ‘içerik yönetim sistemlerini’ (CMS) oluşturdukları” belirtildi.

Polis şüphelilerin evlerine yaptığı baskında bilgisayarla, flash disklere, akıllı telefonlara ve diğer cihazlara el koydu. Ukrayna Ulusal Polisi sözcülerinden biri tarafından yapılan açıklamalara göre bu kişiler tarafından açılmış sitelerin tam listesine henüz ulaşılamadı. Ukraynalı yetkililer şu anda bu siteleri kullanmış kişilerle iletişime geçerek daha önce böyle bir durumla karşılaşıp karşılaşmadıklarını soruyor.

ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçtiğimiz gün acil bir mahkeme kararı çıkartarak PlexCorps’un sahibi olan Dominic Lacroix’un mal varlığını dondurmuştu. Lacroix ve partneri Sabrina Paradis-Royer, PlexCorps tarafından geçtiğimiz yılın Ağustos ayında düzenlenen ICO sürecinde menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlanıyorlar. İddialara göre düzenlenen bu ICO’ya binlerce yatırımcı katılmış ve 15 milyon dolar civarında para toplanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment