Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Nöbetçi Mahkeme Emriyle Bir ICO’nun İşlemlerini ve Varlıklarını Dondurdu

Crowdfund Insider kaynağının 20 Haziran tarihli haberine göre, SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) devam eden bir tahkikat esnasında, nöbetçi mahkeme emriyle PlexCorps‘un sahibi Dominic Lacroix‘in varlıklarını dondurdu. SEC daha önce Lacroix’i menkul kıymet dolandırıcılığı ile dava etmiş ve 2017’nin Aralık ayında acil mal varlığı dondurma izni almıştı. Bu izin 18 Haziran tarihinde kaldırılmıştı.

SEC’in iddialarına göre Lacroix Aralık ayından beri aralarında erkek kardeşinin adına olan ancak kendisinin kullandığı gizli hesaplar aracılığıyla PlexCoin ICO projesi sayesinden yatırımcılardan kopardığı varlıkları dağıtmakta imiş. SEC şu an için bunlardan dolayı faiz elde etmeyi, para cezaları vermeyi ve en önemlisi Lacroix’i herhangi bir dijital menkul kıymet çıkartmaktan men etmeyi hedeflemekte.

SEC’in yaptığı ilk suçlama Lacroix’i ve onun ortağı olan Sabrina Paradis-Royer‘i, geçen yılın Ağustos ayında gerçekleştirilen ve PlexCorps firması tarafından yapılan PlexCoin ilk dijital para arzı projesi ile menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçluyordu.

SEC’e göre PlexCorps, yatırımcılara sadece 29 gün içerisinde %1354 kar oranı vaat etmiş. Söylenenlere göre ICO ”binlerce yatırımcıdan” 15 milyon dolar toplamış. SEC Lacroix’i ”sabıkalı ve Quebec menkul kıymet yasası ihlal edicisi” olarak tanımlamaktaydı.

Geçen ay SEC, ABD ve Kanadalı yatırımcılardan toplamda 21 milyon dolar toplamayı başarmış Titanium Blockchain Infrastructure Services Inc‘nin hizmetlerini durdurmak için mahkeme emri çıkartmıştı.  SEC tarafından açığa çıkartılan durumda Titanium başkanı Michael Alan Stollery, veya ”Michael Stollaire”, Federal Rezerv Bankası ve aralarında Walt DisneyPayPalVerizon hatta Boeing gibi bilinen firmaların da bulunduğu ortaklıklara sahip olduğu konusunda yalan söylemiş.

Centra Tech isimli kripto para startup şirketinin üç kurucu ortağı Mayıs ayında dolandırmaya yönelik bir ICO projesi yürüttükleri gerekçesiyle dava açılması ile karşılaşmışlardı. Yetkililer piyasaya tescillenmemiş tahvil sürmelerinin yanı sıra Centra Tech kurucularının Visa ve Mastercard gibi büyük finansal kuruluşlarla ortaklık kurduk tarzı yalan beyan içeren açıklamalarını da içeren ”sahtekarlık içeren eylemlerde bulunup yatırımcıları kasten yanıltmak ve fayda sağlamak amacıyla bile isteye eylemlerde bulunmak” iddiaları ile suçlandığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment