Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Terminal, Huobi’nin Piyasa Endeksini Platformuna Ekledi

Ünlü kripto para borsası Huobi, finansal veri firması Bloomberg‘in, H10 kripto piyasa endeksini, sahip olduğu aboneler için kendi terminaline eklediğini ifade etti.

Perşembe günü yapılan duyuruda Huobi, Bloomberg Terminal üzerindeki kullanıcıların bundan sonra CoinMarketCap verilerine göre dünyanın ticari hacme göre en büyük üçüncü kripto para borsası olan Huobi Pro listesinde yer alan top 10 kripto para biriminin performansını takip edebileceklerini belirtti.

Huobi geçen ay içerisinde HB10 endeksini piyasaya sürmüştü ki bu endeks gerçek zamanlı olarak oluşturulan platform üzerinden Tether’a (USDT) karşı 10 farklı kripto paranın takibini yapacak. Borsa bu sıralamayı ve listelemeyi yaparken top 10 kripto para birimlerinin likiditelerine ve piyasa hacimlerine de dikkat edecek.

” Varlıklar iş hacimlerine göre sıralanacak ve her bir kategorideki en önemli varlıklar endeks örneği olarak seçilecek. Örnekler seçildikten sonra bir önceki çeyreğin günlük ortalama işlem hacmi temel alınarak örnek ağırlık değerleri oluşturulacak. “

Huobi daha sonra yatırımcıların bir defada sadece bir alım yapmaları yerine çeşitli varlıklara yatırım yapabilmeleri için  bu endeksi değerlendirme ölçütü olarak ele alan bir borsa yatırım fonu başlattığını duyurmuştu. Huobi bundan 2 gün sonra da yeni bir fon kurmuştu. Fonun, şirketin alt bir firması olan Binance Labs tarafından yönetileceği kaydedilirken, Nisan ayında merkezini Malta’ya taşıdıktan sonra tam 4 adet kripto para projesini fonlayan kurum; son olarak gizlilik odaklı Mobile Coin’e yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Buna ek olarak Huobi bugünkü açıklamasında kendi borsasında yer alan USDT’ye karşı diğer 9 kripto para biriminin ticari verilerinin de Bloomberg Terminal üzerinde yer alacağını ifade etti. Bunların arasında bitcoin, litecoin, bitcoin cash, ethereum, ethereum classic, XRP, dash, EOS ve zcash yer almakta.

Bu yeni eklenti Bloomberg’in, Milyarder yatırımcı Michael Novogratz‘ın sahip olduğu dijital varlık bankası Galaxy Digital ile anlaşma imzalayıp kendi terminaline kripto endeksi eklemesinden bir kaç ay sonra gerçekleşti.

Şu an için Bloomberg Terminal, ABD kripto borsalarından aldığı verilere dayanarak Bitcoin, XRP, Litecoin ve Ethereum fiyatlarını da izlemekte ve göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment