Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap Duyurdu: Kripto Para Alımlarını Kolaylaştıracak Önemli Ortaklık

Dünyanın en büyük merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) Uniswap, fintech şirketi MoonPay ile ortaklığını duyurdu. Bu ortaklık sayesinde kullanıcılar artık kredi kartlarını kullanarak kripto para satın alabilecek.

Uniswap, MoonPay ile kredi kartları aracılığıyla kripto para alım hizmetlerini içeren yeni ortaklığını duyurdu. Yapılan duyuruda kullanıcıların banka kartı, kredi kartı ve banka havalesi yöntemleriyle dakikalar içerisinde kripto para satın alabilecekleri açıklandı. Banka havalesi seçeneği şimdilik çoğu ABD eyaleti, Brezilya, Birleşik Krallık ve SEPA olarak da bilinen Tek Avro Ödeme Alanı‘ndaki kullanıcılar için kullanıma sunuldu.

Açıklamanın detaylarına göre kullanıcılar belirtilen ödeme yöntemleriyle Uniswap üzerinden Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Optimism (OP) ve Artibrum ana ağlarından istediklerini tercih ederek işlem yapabilecek. Kullanıcılar MoonPay ile yapılan anlaşmanın ilk aşamasında, işlem yaptığı bölgeye bağlı olarak ETH, Dai (DAI), USD Coin (USDC), Tether (USDT), Wrapped Bitcoin (wBTC) ve Wrapped Ethereum (wETH) satın alabilecek.

Müşteri bilgileri güvende

MoonPay aracılığıyla Uniswap üzerinden kripto para satın alırken ekstra bir kimlik doğrulaması gerekmeyecek. Uniswap ayrıca MoonPay’in kullanıcı verilerini Uniswap Labs ile paylaşmadığını söyledi:

Uniswap Labs, kredi kartı, banka kartı ve banka bilgileri gibi finansal verileri veya ad, soyad, açık adres, doğum tarihi, e-posta adresi ve IP adresi gibi kişisel verileri toplamaz ve saklamaz.

Türk Lirası ile minimum işlem limiti 270TL

Desteklenen birçok kripto para biriminin minimum satın alma boyutu 15 dolar olarak lanse edildi. Türk Lirası ile Ethereum için minimum işlem limiti 270TL, maksimum işlem limiti ise 79.600TL olarak belirlendi. Bununla birlikte satın alma işlemlerinde üst limitlerin hangi kripto paranın satın alındığına ve hangi itibari para biriminin kullanıldığına bağlı olarak değişkenlik gösterdiği belirtildi:

Özellikle USDC, Arbitrum ve Optimism’de 10.000 üst limite sahipken, dolar ile işlem maksimum işlem limiti 10.000 dolar, Sterlin için 9.000 GBP, Euro için 10.000 EUR ve Kanada doları içinse 16.000 CAD ile sınırlandırılmıştır. Minimum ve maksimum satın alma boyutlarının MoonPay’in politikalarına göre değişebileceğini unutmayın.

Öte yandan paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar kredi kartı işlemleriyle direkt olarak NFT satın alamayacaklar. NFT satın almak isteyen kullanıcıların öncelikle kartlarıyla Ethereum satın almaları ve ardından bu Ethereum ile NFT işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

CoinGecko verilerine göre  Uniswap’in yerel token’ı UNI, ortaklık ile birlikte önemli bir hareket yaşamazken haberin kaleme alındığı sıralarda 5,31 dolardan işlem görüyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!