Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves Kurucusundan Binance ve Diğer Borsalara Sansasyonel Çağrı: Delist Edin!

Waves ağının kurucusu Sasha Ivanov, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve diğer borsaları WAVES için vadeli işlemler kontratlarını delist etmeye çağırdı.

Sasha Ivanov 21 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, başta Binance olmak üzere KuCoin, Kraken, Huobi, OKX ve Bybit gibi büyük merkezi borsalardan ilginç bir istekte bulundu. Ivanov, bu borsalardan kurucusu olduğu Waves ağının yerel token’ı WAVES’in vadeli işlem kontratlarını kaldırmalarını rica etti.

WAVES’in vadeli işlem piyasalarına ihtiyaç duymadığını öne süren kurucu, vadeli işlemlerin piyasaya yayılan FUD’lar için bir üreme alanı olduğunu belirtti. Vadeli işlem piyasalarının piyasada yayılan FUD’lar aracılığıyla yatırımcılar tarafından short (kısa) pozisyonlardan kar etmek için sıklıkla suiistimal edildiğini ima eden Ivanov, tüm merkezi borsaları WAVES’i vadeli işlemlerden delist etmeye çağırdı.

Kurucunun talebi bazı kripto para yatırımcıları tarafından garip karşılansa da daha önce geleneksel finans piyasalarında da kimi durumlarda hisse senetlerinin vadeli alım-satımının kısıtlanmasına yönelik karar alındığı biliniyor. Uzmanlar, Ivanov’un amacının WAVES’teki kaldıracı olabildiğince azaltarak yatırımcıları paniğe sürükleyen spekülatörleri uzaklaştırmak olduğunu iddia etti.

Ivanov’un çağrısına henüz borsalardan bir yanıt gelmese de sosyal medya kullanıcıları bu isteğinden dolayı kendisine tepki gösterdi. Bir kullanıcı, WAVES çekimlerinin ve satışlarının da yasaklanması durumunda Ivanov’un çok daha mutlu olacağını belirtti.

Sasha Ivanov 20 Aralık tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir stablecoin çıkaracaklarını duyurmuş ve Waves ağının yakın zamanda %50’ye yakın değer kaybeden stablecoin’i Neutrino USD’yi (USDN) yeniden istikrara kavuşturma taahhüdünde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!