Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves Kurucusu Açıkladı: Yeni Stablecoin Yolda! USDN’e Ne Olacak?

Önde gelen blockchainlerden Waves (WAVES), ekosistemin algoritmik stablecoin’i Neutrino USD (USDN) %43’e yakın değer kaybetmişken yeni bir stablecoin hazırlığına girdi.

Waves ağının kurucusu Sasha Ivanov 20 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yeni bir stablecoin çıkarmayı planladıklarını ancak öncesinde USDN’i tekrar kurtaracak bir planı yürürlüğe koyacaklarını duyurdu. Duyurunun ardından sosyal medyada kullanıcıları kurucu Ivanov’a sert eleştirilerde bulundu.

Ivanov paylaşımında, USDN’i kurtarma planı hakkında detay vermezken yeni stablecoin’in sabitliğini kaybetmeyecek bir yapıda olacağını taahhüt etti. Kurucu yeni proje için belirli bir tarih vermekten kaçındı.

Kurucunun kurtaracağını söylediği ekosistemin algoritmik stablecoin’i USDN ise sosyal medyada sıklıkla Terra (LUNA) çöküşüne neden olan algoritmik stablecoin Terra USD (UST) ile karşılaştırıldı. USDN ilk olarak ağustos ayında 0,90 dolara gerileyerek 1 dolar sabitini kaybetmiş ardından ekim ayının ortalarına doğru tekrar eski seviyelerini yakalamıştı.

Öte yandan Güney Koreli kripto para borsaları tarafından kurulan danışma kurulu DAXA, bu ayın başlarında USDN’in dolar sabitliğini kaybetmesini gerekçe göstererek WAVES’i “yatırım uyarısı” olarak işaretlemişti. Bunun üzerinde hem WAVES hem de halihazırda sabitliği kaybedilmiş olan USDN düşüşe geçmişti.

Yatırımcılar sosyal medyada Ivanov’u dolandırıcılık ve beceriksizlikle suçladı. Kimi kullanıcılar ise Dubai’ye bir uçak bileti almasını tavsiye ederek yakın zamanda resmi kurumlarla başının derde girebileceğini ima etti. Ivanov ise buna karşılık zaten Dubai’de olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!