Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist Bitcoin’in (BTC) Kritik Desteğine Dikkat Çekti: 10.000 Dolara Düşüşü Başlatabilir

Kripto yatırım ekibi T3 Trading Group analistlerinden Scott Redler’a göre, Bitcoin (BTC), 10.000 dolara doğru düşüşe başlayabilir.

Scott Redler resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Bitcoin’in geçmiş fiyat hareketlerine duyarlı olduğunu öne sürerek haftalık periyotta 17.600 dolar desteğinin kaybedilmesi durumunda 13.500 ve 10.200 seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi. Ayrıca analist, 20.700 dolar seviyesinin altında kalındığı müddetçe satış baskısının devam edeceğini de belirtti.

Uzmanlara göre Kasım 2021’den bu yana yaklaşık %70 değer kaybetmiş olan Bitcoin, pandemi sonrasında yükselen küresel enflasyonla mücadele kapsamında başta ABD Merkez Bankası olmak üzere birçok otoritenin parasal sıkılaşmaya gitmesi üzerine düşük fiyatına rağmen beklenen ilgiyi göremiyor.

Öte yandan istatistiksel olarak kötü şöhretiyle öne çıkan eylül ayı da yatırımcıları Bitcoin konusunda endişelendiren hususlardan biri olarak biliniyor. Bitcoin, 2011 ve 2022 yılları arasındaki 12 yıllık periyotta bir önceki aya göre değişimi göz önüne alındığında 11 eylül ayının 7 tanesinde negatif performans gösterdi. Yatırımcıların geçmiş veriler dahilinde eylül ayında alıcı tarafında bulunmaması, uzmanların 10.000 dolar tahminin güçlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!