Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analist: Bitcoin’in Rekor Kırması İçin Gelişmeye ve Büyük Yatırımcıya İhtiyaç Var

Nisan ayının başlaması ile birlikte Bitcoin fiyatlarında da her şey bir hayli yolunda gitmye başladı. Yılın başında 20 bin dolarlık rekorunun sonrasında, ciddi bir düşüş yaşayan Bitcoin yavaş yavaş tekrardan yükselişe geçerken artık 10 bin dolar seviyelerini zorlamaya başladı. Bu artış ile birlikte piyasaya akan parada da ciddi bir yükseliş yaşanırken; kulislerde artık ufaktan ufaktan Bitcoin’in Aralık ayında kırdığı 20 bin dolarlık rekoru kırıp kıramayacağı konuşulmaya başlandı.

Analistlere göre, Bitcoin’in yeniden büyük bir yükseliş rallisi yapması ve sektördeki toplam paranın artması için temel bazı şeylerin gerçekeleşmesi gerekiyor.

Kurumsal Yatırımlar ve Gelişmeler Şart

Birçok analiste göre Bitcoin’in rekorunu kırabilmesi için böylesi bir durum gerekiyor. Uzun bir sürenin ardından yeniden 10 bin dolar seviyelerine gelmeye başlayan Bitcoin’in rekorunu kırabilmesi için gerçek bir para yerine geçmesi gerekiyor. Paranın en önemli özelliklerinden ikisi olan değer birimi taşıması ve bir alış veriş aracı olarak kullanılmasının, Bitcoin’e de yansıyabilmesi için, bazı değişikliklerin şart olduğunu belirten analistler; alt yapıda ciddi iyileştirmelerin gerektiğini düşünüyor.

Bir Blockchain ve kripto para girişimi olan Blockstar’ın CEO’luğunu yapan Christian Ferri’ye göre, Bitcoin’in önündeki en büyük engellerden biri güvenlik alt yapısının zayıflığı. Daha iyi bir güvenlik alt yapısı ile büyük bir yükselişin mümkün olabileceğini savunan Ferri, şöyle diyor:

”Bitcoin’in altın gibi ilerde bir değer belirtme aracı olarak kullanılacağını düşünecek olursak; daha iyi bir güvenlik donanımı hayli elzem. Böylesi bir sistemin devreye girmesi demek daha iyi güvenlik sağlanması ve yatırımcıların daha rahat edip daha fazla para yatırması demek. Bu da, kullanımı arttıracak ve başta dediğimiz şeyin gerçekleşmesine katkıda bulunacak önemli bir faktör. O yüzden böylesi bir sistemin şart olduğu kanaatindeyim.”

Ferri aynı zamanda Bitcoin’in fiyatlarında ani in çıkların da onun kullanımını olumsuz etkilediği görüşünde. Para birimi olması gereken bir şeyin fiyatında belli bir denge olması gerektiğinin altını çizen Ferri, şu ifadeleri kullandı:

Eğer Bitcoin gerçek bir değiş tokuş aracı olarak kullanılacaksa, bunun sağlanması için bir kere fiyatlarda bir denge ve istikrar yakalanması kesinlikle ama kesinlikle gerekiyor. Eğer bu sağlanırsa bir fincan kahvenin fiyatı da sabitlenir. Kimse bir kahveye bir gün 5 dolar veriyorken, ertesi gün 50 dolar vermek istemez.”

Aynı zamanda birçokları için yeni yeni bir kavram olarak hayatımıza girmeye başlayan Bitcoin ve diğer kripto paraların, elbette ki yasal zemindeki yerleri henüz net değil. Bu durumun da kurumsal ve büyük yatırım firmalarını etkilediğini belirten Ferri, piyasaya akacak büyük paranın, Bitcoin fiyatlarını arttırabileceği görüşünde. Aynı zamanda geleneksel borsanın önemli oyuncularının da sektöre girmesinin büyük artı getireceğini düşünen Ferri, şunları ifade etti:

”NASDAQ, Coinlist ve tZERO gibi düzenlenmiş ve tanınan borsalar olur da kripto paralar için bir borsa açacak olurlarsa, o zaman kurumsal yatırımcılar da işin içine girebilir. Eğer bu olursa gerçekten barajın kapakları açılır ve piyasada dönen toplam para neredeyse 1 milyar doları çok rahatlıkla bulur. Bu da, Bitcoin için büyük bir fiyat artışı ve yeni bir rekor anlamına gelir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment