Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analiste Göre Bitcoin Tarihsel Olarak “Ayıyı” Tamamladı: Sıradaki Aşama Ne?

Popüler analist Rekt Capital, Bitcoin (BTC) halving döngülerini analiz ettiği paylaşımında dip fiyatın çok yakın olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Rekt Capital yakın tarihli bir Twitter gönderisinde, halving (yarılanma) döngüsü incelendiğinde Bitcoin fiyatının dip seviyelere muhtemelen çok yakın olduğunu belirtti. Geçmiş halving ve BTC’nin dip seviyelerini karşılaştıran analist, fiyatın 2015 halvinginden 547 gün önce 2018 halvinginden ise 517 gün önce dip yaptığını ortaya koydu.

Analist, bir sonraki halvingin Nisan 2024‘de gerçekleşeceği düşünüldüğünde beklenen dip fiyata çok yakın olabileceğimizi ifade etti:

Halvingler ve dip fiyatlar arasında daha önce 517 ve 547 günlük bir uyum vardı. Gelecek halvinge 500 gün kaldığını düşünürsek, bence bir dip fiyata çok yakınız.

Bu verilere ek olarak ayı piyasasının bitişine dair müjde veren analist yine tarihsel döngüler üzerinden kıyaslama yaptı. BTC alıp 1-2 yıl bekleme lüksü olan yatırımcılar için bu fiyatların büyük bir fırsat sunduğunu belirten Rekt Capital, basit matematikle şuan dip fiyata çok yakın olduğumuzu da belirtti:

Her döngüde önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı ardından büyük düşüşler görüldü. BTC boğa piyasasının 69.000 dolar ile zirve yapmasından bu yana yaklaşık 400 gün geçti. Bu da ayı piyasasının sona yaklaştığı anlamına geliyor. Tarihsel olarak, BTC ayı piyasaları bir önceki boğa piyasası zirvesinden yaklaşık 365 gün sonra mutlak dip fiyatını bulur.

Bitcoin üzerinde belirli fiyat noktalarını işaret eden analist, 17.150 doların şimdilik aylık bazda direnç olarak çalışabileceğini ve kısa vadede 15.400 dolar seviyesine bir geri çekilmenin mümkün olduğunu ifade etti. 15.400‘den destek bulunamaması halinde 13.740 seviyelerine doğru bir düşüşü olası gören analist, her ne olursa olsun fiyatı dipten alan olmak için bu seviyelerin en makul seçenek olduğunu öne sürüyor:

Kelepir alıcılar BTC Ayı Piyasası tabanının oluşturulmasında büyük rol oynar. Ve FOMO (yükselişi kaçırma korkusu) alıcıları yeni yükseliş trendinin oluşturulmasında büyük rol oynuyor Şimdi, kelepir alıcılar olmak için hala zamanımız var. Ancak gelecekte, FOMO alıcısı olmaktan başka seçeneğimiz bulunmayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!