Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Avukat: SEC’in Regülasyon Taslağı, Önemli Soruları Yanıtlamıyor

Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu SEC’in kripto para regülasyonları ile yaptığı çalışmalar, şu anda sektörün gündeminin önemli maddlerinden birisi haline gelmiş durumda.

SEC’in en sonunda bu sektörü regüle etmek için bir hamle yaptığını ifade edenlerin sayısı çok olsa da, bu tarz bir taslak çalışma metninin pek bir işe yarayamacağını söyleyenlerin sayısı da hiç az değil.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kobre & Kim LLP adlı şirketin avukatı Jake Chervisnsky de, bu taslak metnin çok da önemli bir şey olmadığını söyledi. Yasal süreçler anlamında kripto para sektörünün en aktif ve sözüne en fazla itibar edilen kişileri arasında yer alan Chervinsky, yaptığı açıklamada SEC’in bu yeni regülasyon taslağının insanların kafalarındaki önemli sorulara cevap bulamadığını söyledi ve şunları ekledi:

”SEC’in DLT teknolojisi ve kripto paralar ile ilgili hazırlamış olduğu çalışma taslağına göz attım. Genelde bu tarz şeylerin kafanızdaki en büyük sorulara yanıt olmasını beklersiniz ancak maalesef bu mümkün olmadı. O yüzden bu tarz düşünen kişilerin hayal kırıklığı yaşamaları normal.”

Başarılı avukat, süreci ise şöyle özetledi:

”SEC’in 13 sayfalık metnine baktığımızda aslında pek de bir şey görmek mümkün değil. Howey Testi ve onunla ilgili süreçlerden bahsediyorlar. Zaten bu sektörde olan herkes Howey Testi’nin ne demek olduğunu biliyor. O sebeple kafadaki kilit sorulara yanıt bulmak bu metinle zor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment