Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü CEO Bitcoin Volatilitesine İşaret Etti: Tarih Tekerrür Ederse Yüzde 600’lük Yükseliş

Satoshi Act Fund’ın ünlü CEO’su Dennis Porter, Bitcoin (BTC) volatilitesinin tarihi diplere ulaştığını belirterek tarihin tekerrür etmesi durumunda %600’lük bir yükselişe işaret etti. 

Porter 27 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda, Bitcoin volatilitesinin tarihi dip seviyelere ulaştığını açıkladı. Volatilitenin benzer seviyelere kadar düştüğü son seferin ardından 2021 yılı Bitcoin boğa rallisinin başladığını belirten CEO, 2021’de yaşanan %600’lük yükselişin dikkat çekti.

Tarihsel Bitcoin Volatilitesi

Volatilitenin tarihi diplerde olduğu 2020 yılının Ekim ayında 10.000 dolar olan Bitcoin’in bir yıl içerisinde yaklaşık 69 bin dolar seviyelerine kadar yükseldiğinin altını çizen Porter, benzer bir senaryonun tekrarlanması durumunda Bitcoin’in 116 bin dolara kadar yükselebileceğini ima etti.

Uzmanlar, volatilitenin düşmesinin spekülatörlerin piyasadan çekilerek uzun vadeli yatırımcıların ön plana çıkmasının bir işareti olabileceğini belirtti. Analistler, satış baskılarına karşı daha dirayetli olan uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin fiyatını tekrar yukarıya taşıyabileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!