Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü CEO’ya Göre Kripto Kışı 2023’te Bitmeyecek: “Beklenilenden Daha Geç Gelecek”

Bitcoin şirketi Lighspark’ın CEO’su David Marcus, kripto para sektöründe “havadan token üretip” milyoner olma devrinin kapandığını belirterek kripto kışının 2025’te bitebileceğine dikkat çekti.

Ünlü CEO David Marcus 30 Aralık tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı bir gönderide, kripto para sektörünün yakın geleceğine dair çeşitli öngörülerde bulundu. Geçtiğimiz sene yaşanan skandalların bir süre daha kripto para sektörünün peşini bırakmayacağını öne süren Marcus, yeni bir boğa trendinin beklenilenden biraz daha geç gelebileceğinin altını çizdi.

Marcus yazısında kripto para sektörünün art niyetli aktörlerinden “vicdansız oyuncular” olarak bahsetti. CEO, bu aktörlerin eylemlerinin hem yatırımcı güveni alanında hem de regülasyon alanında uzun bir süre daha güvensizliğe neden olacağını öne sürdü. CEO, konu hakkında:

Piyasanın, vicdansız aktörlerin suistimallerinden kurtulması ve sorumlu bir düzenleyici çerçevenin oluşması birkaç yıl alacak. Ayrıca kullanıcı güveninin yeniden tesis edilmesi de birkaç yıl sürecek. Ancak nihayetinde bu temizliğin uzun vadede kripto para sektörü için faydalı olacağına inanıyorum.

Öte yandan yaşananların tamamen olumsuz olmadığına değinen CEO, artık yeni bir döneme girildiğini ve işe yaramaz tokenlar üreterek milyonlar kazanma devrinin bittiğini iddia etti. Marcus, kripto para sektöründe artık başarının gerçek dünya sorunlarına çözüm üretebilmekten geçtiğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!