Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin 2023 Yılında “Boğa” Hissettiği Şeyi Söyledi

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, 2023 yılında gerçekleşecek öne çıkan Ethereum güncellemelerine dair açıklamalarda bulundu.

Vitalik Buterin, “2023 yılında neye karşı boğa hissediyorsunuz?” adlı bir Twitter gönderisine verdiği yanıtta Ethereum yol haritasını işaret etti ve “temel rollup ölçeklendirme” aşamasına ulaşmayı dört gözle beklediğini ifade etti. Buterin ayrıca mart ayında hayata geçirilmesi planlanan Şangay güncellemesinden çıkarılan Ethereum İyileştirme Protokolü (EIP) 4884‘ün 2023 yılında kullanıma sunulacağını doğruladı.

Ethereum İyileştirme Önerileri (EIP’ler), Ethereum için potansiyel yeni özellikleri veya süreçleri belirleyen standartlardır. EIP’ler, önerilen değişiklikler için teknik özellikler içerir ve topluluk için “gerçeğin kaynağı” görevi görür. Ethereum için ağ yükseltmeleri ve uygulama standartları, EIP süreci aracılığıyla tartışılır ve geliştirilir. Buterin’in özellikle öne çıkardığı rollup teknolojisi ve onunla bağlantılı 4884 protokolü bu noktada ölçeklendirme ve kullanıcı gizliliği açısından önem arz etmektedir.

Söz konusu güncellemenin ardından önemli bir aşamaya ulaşılacağını belirten Buterin bu durumu “eğitim tekerlerini çıkartmış rollup” olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz günlerde 2023 yılında önem arz edebilecek üç farklı alana dair açıklamalarda bulunan Buterin, kitlesel cüzdan kullanımı, enflasyona dayanıklı stablecoinler ve Ethereum destekli web sitesi girişlerini önemli fırsatlar olarak işaretlemişti.

Yakın tarihli bir gönderisinde, kripto paraların geleceğinin neye benzeyeceğine değinen Buterin, rollup teknolojisini orda da öne plana çıkardı. Buterin, ölçeklendirme, gizlilik, kullanıcı deneyimi ve merkezi hizmetlerden daha güvenli bir ekosistemin inşa edilmesi dahil olmak üzere düzeltilmesi gereken birkaç alan altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!