Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist Uyardı: Bu Bitcoin Üzerinde Satış Baskısı Oluşturabilir

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, yatırım şirketi Grayscale’in GBTC fonunun Bitcoin (BTC) üzerinde satış baskısı oluşturabileceğini öne sürdü.

Peter Schiff 22 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, GBTC fonunun mevcut iskontolu satış oranıyla Bitcoin’e rakip olabileceğini dile getirdi.

Ekonomist, GBTC’nin mevcut %47’lik indirim oranıyla Bitcoin’den çok daha cazip bir fiyata sahip olduğunu belirtti. Uzun vadeli hedeflere sahip yatırımcıların BTC satarak GBTC’ye geçiş yapmasının Bitcoin üzerindeki satış baskısını arttıracağını iddia eden ekonomist, GBTC’nin yatırımcıları Bitcoin’den kendi üzerine çekebileceğini ve bu yüzden Bitcoin’in en önemli rakibi olabileceğini öne sürdü.

Konu hakkında fikir yürüten analistlerin bir kısmı Schiff’in haklı olabileceğini ileri sürdü. Diğer analistler ise GBTC’nin Bitcoin üzerindeki satış baskısına karşın diğer kripto paralardaki rallinin yatırımcıları performans olarak geride kalan Bitcoin’e yönelteceğinden bu fikrin geçersiz olduğunu savundu.

Öte yandan Grayscale yakın zamanda müşterilerine yolladığı bir bilgilendirme mektubunda, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF talebine olumsuz cevap vermesi durumunda GBTC yatırımcılarına varlıklarının bir kısmını iade etmeyi planladığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!