Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kırmızı Bültenle Aranan LUNA Kurucusu Do Kwon Sırbistan’da 10 BTC Bozdurdu!

Terra (LUNA) kurucusu ve CEO’su Do Kwon, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da 162 bin dolar değerindeki yaklaşık 10 Bitcoin’i (BTC) nakde çevirdi.

Güney Koreli merkezli medya kuruluşu Digital Asset tarafından sunulan habere göre Terra kurucusu Do Kwon yaklaşık 162 bin dolar değerindeki 9,64 BTC’yi Sırbistan’da nakde çevirdi. Nakde çevrilen BTC’lerin Luna Foundation Guard‘a (LFG) ait olduğu belirtildi. Geçtiğimiz haftalarda, Interpol tarafından kırmızı bülten ile aranan Kwon’un Sırbistan’da olduğu tespit edilmişti. Fakat Sırbistan ve Güney Kore arasında bir suçlu iade anlaşması olmadığı için yetkililer henüz harekete geçemedi.

On-chain verilerine göre Kwon bu nakde çevirme işlemini büyük ihtimalle bir kripto para ATM’si üzerinden yaptı. CoinATMRadar tarafından sağlanan veriler Sırbistan’ın başkenti Belgrad‘da iki tane kripto para ATM’si olduğunu ortaya koydu. Kayıtlara bakıldığında bahsi geçen iki ATM’nin de itibari para olarak Sırp Dinarı ile işleme izin verdiği görülüyor.

Güney Kore’nin her ne kadar 31 ülkeyle arasında “suçlu iadesi anlaşması” bulunsa da Sırbistan bu ülkeler arasında yer almıyor. Bununla birlikte Güney Kore, Sırbistan’ın da içerisinde olduğu Avrupa Konseyi ile çok daha geniş kapsamlı bir iade anlaşmasının taraf ülkeleri arasında yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!