Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üst Düzey SEC Yetkilisinden Uyarı: Rezerv Kanıtı Raporlarına Karşı Dikkatli Olun

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) üst düzey bir yetkili, yatırımcıları kripto para borsaları tarafından sunulan “rezerv kanıtı raporlarına” güvenme konusunda “çok dikkatli” olmaya davet etti.

The Wall Street Journal‘a (WSJ) konuşan SEC baş muhasebeci vekili Paul Munter, yatırımcılara kripto para şirketleri tarafından paylaşılan rezerv kanıt raporlarına “çok az güvenmeleri” konusunda net bir tavsiye verdi.

Munter ayrıca SEC’nin kripto para borsaları tarafından paylaşılan “sözde mali raporları” daha yakından incelediğini ve incelemenin hızlandırıldığını belirtti.

Yatırımcılar, kripto para şirketlerinin bir denetim firmasından rezerv kanıtı aldığını söylemesine çok fazla güvenmemelidir. Bu, bir yatırımcının şirketin yükümlülüklerini karşılamak için yeterli varlığa sahip olup olmadığını değerlendirmesi için yeterli bilgi değildir.

Bilindiği üzere FTX’in çöküşünün ardından başta dünyanın en büyük kripto para borsası Binance olmak üzere şeffaflık ve güven sağlamak amacıyla “rezerv kanıtı raporu” furyası başladı. Fakat söz konusu raporların doğruluğu her geçen gün daha çok tartışılırken bir yandan birçok borsanın raporunu doğrulamakta görevlendirilmiş denetçi Mazars‘ın kripto sektöründen çekildiğini duyurması endişeleri arttırdı.

Tüm bu belirsizlik ve kaos ortamına dikkat çeken Munter, SEC’nin borsaların rezerv durumlarında “sorunlu olgu kalıpları” bulması halinde, icra bölümüne sevk etmeyi düşüneceği konusunda uyardı.

WSJ raporuna göre Binance yeni bir denetçi firma bulma konusundaki arayışlarını sürdürüyor. Binance tarafından gelen son açıklamalar ise “şu anda kripto şirketleri için rezerv kanıtı sağlamak istemeyen Big Four (Deloitte, EY, KPMG ve PwC) dahil olmak üzere birçok büyük firmaya ulaştık” yönünde oldu.

Aralık ayının başında SEC’nin eski yöneticilerinden John Reed Stark, Binance tarafından yayımlanan rezerv kanıtı raporunu işaret ederek “kırmızı bayrak” kaldırdığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!