Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomistin Bitcoin Paylaşımına Binance CEO’sundan Cevap Gecikmedi

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin’de (BTC) yaşanan son yükselişin onu daha iyi bir enflasyondan koruma aracı yapmadığını ve altın özelindeki yükseliş rallisinin daha sürdürülebilir olduğunu iddia etti.

Peter Schiff yakın tarihli sosyal medya gönderisinde, bir kez daha Bitcoin aleyhine açıklamalarda bulundu. Yıllardır Bitcoin karşıtlığıyla tanınan ekonomist, son aylardaki altın ve Bitcoin yükselişlerini kıyasladı. Bitcoin’in son üç gün içerisinde gerçekleştirdiği %20‘den fazla yükselişi ABD Merkez Bankası (FED) tarafından yapılacak açıklamalara bağlayan Schiff, altının bu süreçte %2,5 artmış olmasının bir şeyi değiştirmeyeceğini vurguladı.

Bitcoin’in altın karşısında son dönemde daha iyi performans sergilemesinin, daha iyi bir enflasyondan koruma aracı olduğu anlamına gelmeyeceğini belirten analist, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Uzun zamandır beklenen FED pivotunun bir sonucu olarak Bitcoin’in %20 artmasına karşın altının yalnızca %2,5 artması, Bitcoin’in daha iyi enflasyon koruma aracı olduğu anlamına gelmez. Hem altın hem de Bitcoin fiyatları sadece şubat seviyelerine döndü. Temel fark, yalnızca altının rallisinin sürdürülebilir olmasıdır.

CZ’nin yanıtı gecikmedi

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) Schiff’in gönderisine yaptığı yorum dikkatlerden kaçmadı. Schiff’i neredeyse tiye alan bir ifadeyle yanıt veren CZ, altının “neredeyse” Bitcoin ile aynı derecede iyi olduğunu biliyoruz ifadelerine yer verdi. Topluluk, bu yanıta büyük ilgi gösterdi ve CZ’nin yorumu Schiff orjinal gönderisinin iki katı kadar etkileşim aldı.

Biliyoruz. Altının neredeyse aynı derecede iyi olduğunu biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde MicroStrategy CEO’su Michael Saylor‘ın bir gönderisine de cevap veren Schiff, Bitcoin’in 3.800 dolara düşeceğini iddia etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!