Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Fon Yöneticisi: FTX Sonrası Yeni Krizler Kapıda! Kolay Para Kazanma Dönemi Bitti!

Dünyaca ünlü küresel yatırım ve danışmanlık şirketi Guggenheim Partners’ın Baş Yatırım Sorumlusu (CIO) Scott Minerd, yatırımcıları FTX iflası sonrasında başka krizlerin de kapıda olduğu konusunda uyardı ve kriptodan kolay para kazanma döneminin geride kaldığını söyledi.

Ünlü fon yöneticisi Scott Minerd yakın geçmişte Bloomberg’e verdiği bir röportajda, kripto para piyasasını FTX iflası sonrası başka krizlerin de beklediğini öne sürdü. Kripto para sektörünün mevcut durumunu 2000’li yılların başındaki internet balonuna benzeten yönetici, yine de kripto para sektörünün gelişeceğinden emin olduğunun altını çizdi.

Kripto para piyasasında başka iflaslar da olacağından emin olduğunu ifade eden Minerd, hangi şirketlerin iflas edeceğini söyleyemeyeceğini ama iflasların geleceğinden emin olduğunu dile getirdi. Bu durumdan emin olma nedeninin ise kolay para kazanma döneminin bitmesiyle beraber en zayıf halkaların birer birer zinciri terk edecek olması olduğunu belirtti.

Bundan bir yıl önce kripto para piyasası hakkında konuşurken piyasada işlem gören yaklaşık 19.000 token olduğunu hatırlatan yönetici, tıpkı internet balonu gibi bu tokenların bir kısmının da silinip gideceğini öne sürdü.

Minerd yine de kripto para teknolojisinin henüz emekleme aşamasında olduğunu ve gelişme sürecinde onu meşrulaştıracak bir düzenleyici çerçeveye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi. Yönetici, kripto para ve blockchain teknolojisinin piyasada var olmaya devam edeceğine inandığını vurguladı.

Minerd mayıs ayında Bitcoin (BTC) 30.000 dolar seviyelerinin üzerinde seyrederken yaptığı bir tahminde, bu destek seviyelerinin kaybedilmesi durumunda FED’in kısıtlayıcı politikası ile birlikte 8.000 dolara kadar bir düşüş beklediğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!