Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü İsim Bitcoin İçin Önümüzdeki 6 Ayı İşaret Etti ve Müjdeyi Verdi: Diğerlerinden Farklı Değil!

Crypto Capital Venture’ın kurucusu Dan Gambardello, Bitcoin’in (BTC) altı aylık grafiğine dikkat çekerek uzmanların aksine bu ayı piyasasının diğerlerinden çok da farklı olmadığını iddia etti.

Gamberdello 1 Ocak tarihinde resmi sosyal medya hesabın üzerinde paylaştığı bir gönderide, Bitcoin’in 6 aylık fiyat grafiğine bakıldığında mevcut ayı piyasasının diğerlerinden daha kötü olmadığını öne sürdü. Kurucunun paylaştığı grafikte, 2015 ve 2018 ayı piyasalarındaki düşüş sürecinin sırasıyla 18 ve 12 ay sürdüğü ve şu an yaşanan fiyat hareketlerinin de ayrıştırıcı derece farklı olmadığı görüldü. Gamberdello ayrıca Bitcoin’in geçmişteki ayı piyasaları ile benzer bir yol izlediğinin yanı sıra fiyatı aşağı çeken büyük düşüş mumlarının ardından yeşil bir mumun geldiğine dikkat çekerek önümüzdeki 6 aylık sürecin takip edilmesini önerdi.

Ancak Gamberdello’nun fikrinin tersine bu ayı piyasasının diğerlerinden çok daha geniş bir kitleyi etkilediğini iddia eden uzmanlar, kripto para piyasasının 2015 ve 2018 yılındaki ayı piyasalarından bu yana çok daha fazla alana entegre olduğunu ve piyasada çok daha fazla kaldıraç bulunduğunu, bu nedenle düşüşün diğer iki ayı piyasasından daha derin etkiler barındırdığını belirtiyor. Uzmanlar ayrıca zayıf kripto para piyasası nedeniyle etkilenen Three Arrow Capital (3AC), Celsius Network (CEL) ve Terra (LUNA) gibi şirketleri öne sürerek fiyattaki düşüş yüzdesel olarak diğer ayı piyasaları ile benzer olsa da artan kaldıraçla beraber yıkıcı etkilerin katlandığını ifade ediyor.

Öte yandan sosyal medyada kullanıcılar, 2018 düşüşü öncesinde fiyatın bir önceki tepenin yaklaşık %1.650’si kadar artış gösterdiğini içinde bulunduğumuz düşüş öncesinde ise fiyatın 2017 tepesinin ancak %200’üne kadar artış gösterebildiğine dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!