Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kripto Para Yatırımcısı Vize Alamıyor

Kripto para sektörünün en ünlü isimlerinden biri olan Roger Ver, vize işlemleri sırasında yaşadığı sorun nedeniyle Avustralya’ya gidemiyor.

Birbirinden farklı kripto para şirketlerine yatırım yapan, Bitcoin Cash’e verdiği destekle ve Bitcoin hakkında yaptığı eleştirilerle tanınan Roger Ver bundan bir süre önce Avustralya’ya gitmek için Japonya’daki Avustralya Elçiliği ile iletişime geçti ve vize başvurusunda bulundu. Ancak kendisinin bu başvurusu reddedildi.

Roger Ver bundan birkaç yıl önce işlediği bir suç yüzünden ABD’de 10 ay boyunca hapis cezasına çarptırılmıştı. Kendisi bundan dokuz yıl önce, hapisten çıktıktan sonra, Japonya’ya yerleşme kararı almıştı.

Reddedilmeye Alıştı mı?

Roger Ver 2014 yılında ABD vatandaşlığından feragat etmişti. Kendisi o dönemden beri yurt dışı seyahatleri için vize almakta sorun yaşıyor.

Ver 2015 senesinde düzenlenen Kuzey Amerika Bitcoin Konferansı’na gitmek istemiş, bunun için ABD’den vize almak için başvuruda bulunmuştu. Etkinlikten bir yıl önce ABD vatandaşlığından çıkan Roger Ver, vize başvurusu reddedildiği için bu etkinliğe katılamamıştı.

Roger Ver o dönemde yaptığı açıklamalarda yetkililerin kendisinden bir vize başvurusu için 160 dolar istediklerini, kendisinin üç kere başvuruda bulunduğunu ve bunların hepsinde ret cevabı aldığını söylemişti.

Roger Ver, yıllar önce vize alamadığı için ABD’deki bir Bitcoin etkinliğine gidememişti. Kendisi bu sefer yine vize alamadığı için Avustralya’daki bir Bitcoin Cash etkinliğine gidemiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment