Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder 250 Bin Dolarlık Bitcoin (BTC) Tahminini Değiştirdi: Yeni Tarih Verdi

ABD’li ünlü risk sermayesi yatırımcısı milyarder Tim Draper, defalarca tekrarladığı 250 bin dolarlık Bitcoin (BTC) tahminini yineledi ancak beklediği tarihte bir değişiklik yaptı.

Son olarak CNBC’ye konuşan Tim Draper, FTX çöküşüne rağmen Bitcoin tahmininde bir değişiklik olmadığını söyledi. Draper, 250 bin dolarlık Bitcoin tahminini yinelerken tarih konusunda ise ufak bir erteleme yaptı. Geçtiğimiz dönemde 2022 yılının sonunda Bitcoin’in 250 bin dolara ulaşacağını öne süren yatırımcı, yeni tarih olarak 2023 yılının ortasını işaret etti.

Ünlü milyarder bir e-postada şu ifadelere yer verdi:

Tahminimi altı ay uzattım. 250 bin dolar hala benim numaram.

Draper’ın tahmininin gerçekleşmesi için Bitcoin’in bugünkü seviyesi olan yaklaşık 17.000 dolardan %1.400 oranında değer kazanması gerekiyor.

Öte yandan bu senenin başında Bitcoin’in 20 bin dolara düşebileceğine dair doğru bir tahminde bulunan yatırımcı, kaliteli ve merkeziyetsiz kripto varlıklara bir geçiş olacağını ve piyasada bulunan bazı zayıf projelerin tarihe gömüleceğini dile getirdi.

Bitcoin gibi kaliteli ve merkeziyetsiz kriptolara doğru bir geçiş bekliyorum ve spekülasyon amaçlı kullanılan bazı zayıf coinlerin kalıntı haline gelmesini bekliyorum.

Efsanevi yatırımcı Mark Mobius ise kısa bir süre önce Draper’ın aksine Bitcoin fiyatının bu yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 10.000 dolara kadar düşebileceğini, bunun da mevcut seviyelerden %40’lık bir düşüş anlamına geldiğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!