Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Mike Novogratz’ın ABD Ekonomisine Karşı Tavrı Net: Bitcoin Alın!

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, ABD’nin artan faiz ödemelerini ve borç ithalatını gerekçe göstererek yatırımcıları Bitcoin (BTC) almaya davet etti.

Bitcoin hakkındaki söylemleriyle sık sık gündeme gelen milyarder Mike Novogratz, bu kez de ABD’nin içinde bulunduğu borç sarmalını işaret ederek yatırımcıları Bitcoin almaya davet etti.

Sosyal medya üzerinden yaptığı yakın tarihli paylaşımda başka bir kullanıcının ABD devlet borçlarına dair açıklamasını alıntılayan Novogratz, net bir şekilde “Bitcoin alın!” ifadesine yer verdi.

CEO tarafından alıntılanan gönderide, ABD’nin ödediği faizin 2. çeyrekte 41 milyar dolarlık bir artışla 970 milyar dolar gibi çarpıcı bir sayıya ulaştığı ve bu şekilde giderse 1 trilyon dolara çıkacağı yer aldı. Sunulan tabloda,  ABD’nin vergi gelirlerinin devlet borçlarındaki hızlı artışın gerisinde kalmaya devam ettiği vurgulanırken ülkenin içinde düştüğü ekonomik kısır döngü öne çıkarıldı.

Geçtiğimiz dönemlerde birçok kez yatırımcıları Bitcoin almaları için teşvik eden ve fiyat üzerinde boğa yönlü düşünen milyarder, Bitcoin’i sıklıkla enflasyona karşı güvenli bir liman olarak nitelendirmişti.

Mike Novogratz, bu ayın başında da benzer bir düşünceyle haziran ayından temmuz ayına kadar 1 trilyon dolardan fazla artan ABD ulusal borcuna işaret ederek Bitcoin alma çağrısında bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!