Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Veri Analisti, ‘Satoshi Vizyonunu’ Araştırdı: Türkiye de İşin İçinde

Veri analizi uzmanı Matt Ahlborg, LocalBitcoins’teki verileri derlediği yeni bir çalışma yayınlarken; Bitcoin’in şu anda kurucusu Satoshi Nakomoto’nun vizyonunda hareket eden bir durumda olduğunu iddia etti.

Nakomoto’nun tamamen merkezsiz, kişiden kişiye bir para transfer metodu olarak çıkardığı Bitcoin’in, her ne kadar dönem dönem zorluklar yaşasa da, şu anda doğru yolda olduğunu iddia eden Ahlborg, şu anda BTC’nin tüm dünya çapında kullanılan ve kabul gören bir para birimi olduğunu da ifade etti.

Avrupa ve Kuzey Amerika bölgesi ülkelerinin kripto paraları ve Bitcoin’i ilk keşfeden yerler olduğunu ifade eden Ahlborg, buna karşın ise, şu anki dönemde esas işlem hacminin Venezuela ve Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerinden geldiğini belirtti.

Bitcoin’in kullanım oranlarını, hesapladığı özel bir denklem ile sayılara döken başarılı analist; Çin ve Venezuela gibi ülkelerde yaşanan regülasyon sorunlarının, Bitcoin adaptasyonuna farkında olmadan katkıda bulunduğunu belirtti.

Hindistan ve Türkiye gibi ülkelerde de, kripto paraların ciddi bir talep gördüğünü belirten Ahlborg, buna karşın bu iki ülkenin henüz potansiyelini tam anlamı ile yansıtamadığını söylerken; bunun sebebinin ise yerel hukuk kuralları, kültür ve süre gelen alışkanlıklar olabileceğini ifade etti.

Ahlborg, veri toplama konusunda sadece Local Bitcoins’ten destek aldığı için bu raporun bazı boşlukları olabileceğini de kabul ederken, yine de ülkeler arasında kripto para kullanımını gösteren bir metrik hazırladığı için de mutlu olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment