Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Büyük Çıkışlara İşaret Etti, Bu Tür Kripto Borsaları Çökecek Dedi!

Kanadalı ünlü iş adamı ve yatırımcı Kevin O’Leary, FTX iflası sonrası regülasyona tabi olmayan kripto para borsalarından büyük çıkışlar yaşandığını belirterek yakın gelecekte birer birer çökeceklerini öne sürdü.

Kevin O’Leary 17 Ocak tarihinde katıldığı bir programda, regülasyon çalışmalarının kripto para piyasalarını canlandırdığını öne sürdü. Yatırımcı, düzenlemeye tabi olmayan borsaların birçok bilanço makyajlama yöntemiyle kendilerini olduklarından daha güçlü gösterdiklerini iddia etti. Geçtiğimiz yıl yaşanan gelişmeler ve FTX iflası ile birlikte birçok yatırımcının regüle edilmemiş borsaları terk ettiğini aktaran yatırımcı, ilerleyen süreçte bu borsaların bir bir batmaya devam edeceğini dile getirdi.

Düzenlemeye tabi olmayan borsaların çoğunun komisyon indirimleri için kendi tokenlarını çıkarıp bunları müşterilere almayı zorunlu kıldığını belirten O’Leary, borsaların kalan tokenları kendi bilançosuna alıp, şişirilmiş bir değerle bilançoyu güçlü göstermeye çalıştığını ifade etti. Yatırımcı bu tokenların satıldığı durumda ilgili değerlemelerin gerçeğe uygun olmadığının anlaşılacağını da ifadelerine ekledi.

Öte yandan rezerv kanıtı sistemine dair konuşan O’Leary, rezerv kanıtının yanlış anlaşılmalara yol açabileceğine dikkat çekti. Yatırımcı, dijital varlık hizmet sağlayıcılarının denetiminin tamamen yeni bir disiplin olduğunu bu yüzden geleneksel denetim şirketlerinin de bu pazarda faaliyet göstermekten kaçındığını dile getirdi.

O’Leary kripto yatırımları konusunda ise yatırımlarına devam ettiğini ve Bitcoin (BTC) 17 bin doların altına düştükçe pozisyonlarını artırdığını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!