Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı CFTC Başkanı İle Aynı Görüşte: Sadece Bitcoin…

Bitcoin (BTC) destekçisi olarak tanınan ünlü yatırımcı Max Keizer, 2011 yılından bu yana Bitcoin’in bir emtia olduğunu düşündüğünü hatırlatarak görüşlerinin arkasında olduğunu yineledi.

Max Keiser 1 Aralık tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı bir paylaşımda, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Benham’ın tek dijital emtianın Bitcoin olduğunu dile getirdiği bir alıntıyı paylaşarak 2011 yılından bu yana aynı görüşte olduğunu bildirdi.

Keizer, El Salvador’un bu durumun farkına erken vardığını ve eğer bir dijital varlığın Bitcoin değilse menkul kıymet olduğunu öne sürdüğünü dile getirdi. Keiser, ülkenin bu doğrultuda dijital varlık yasasını çıkardığını belirtti. Ayrıca Keiser, El Salvador’un bu alanda dünyaya liderlik edeceğini öne sürdü.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları, Keiser’ın emtia görüşlerini onaylasa da El Salvador’un Bitcoin hamlelerinin düşüncesizce olduğunu dile getirdi. Kullanıcıların geneli, El Salvador Başkanı Nayib Bukele’nin kamu kaynaklarını kullanırken daha dikkatli olması gerektiğini savunurken bazı kullanıcılar ise El Salvador’un erken bir karar aldığını ancak bugün geçirdikleri zorlu dönemlerin yarın onları büyük bir zenginliğe hazırladığını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!