Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı: Şimdi Bitcoin Almanın Tam Zamanı

Pantera Capital isimli yatırım şirketinin kurucusu olan Dan Morehead, yaptığı açıklamada Bitcoin ve diğer kripto paraların alınması için içinde bulunduğumuz süre zarfının çok uygun olduğunu belirtti.

Şu An Bitcoin Çok Daha Ucuz

CNBC’nin Fast Money programına katılan San Fransisco merkezli Pantera Capital’in CEO’su Morehead, Bitcoin’in şu dönemlerde çok ucuz olduğunu ve kripto paranın dibi gördüğünü düşündüğünü belirtti. Şu anda alım için çok uygun bir zaman olduğunu aktaran Morehead, şunları söyledi:

”Bana göre şu an kripto paraların hepsi aşırı ucuz ve alım fırsatı veriyor. Bu dönemde alınır ve bir ralli yakalanırsa, çok keyifli olacaktır.”

Bitcoin price chart

Tarihin ilk kripto parası olan Bitcoin Aralık ayında 20 bin dolarlara dokunduktan sonra ciddi bir değer kaybı yaşayarak şu sıralar 7 bin dolarlar civarından fiyatlanıyor. Şubat ayında 6 bin dolarlara dek inen Bitcoin için yatırımcıların yaptığı yorumlar da değişkenlik gösteriyor. Bazı yatırımcılar Morehead gibi yatırım tavsiyesi verirken; bazıları ise dibin dibi var diyerek temkinli olmaya davet ediyor.

Kripto para piyasalarına akan toplam para da 830 milyar dolarlardan 250 milyon dolar seviyelerine dek düşerken; şu sıralar ise 330 milyar dolarak karşımıza çıkıyor.

Cryptocurrency market capitalization

Morehead, sektöre kurumsal yatırımcılar gelmeden Bitcoin’in şu andaki fiyatlardan fırsatın kaçmaması gerektiğini belirtirken; kurumsal devlerin sektöre gelmesinden sonra büyük bir fiyat rallisi beklediğini belirtti. Morehead, şöyle konuştu:

”Birçok firma şu anda dedikoduyu alıp, gerçeği satıyor. Düzenleme süreçleri vs derken şu anda fiyat bence çok uygun. Bundan üç dört ay sonra kurumsal yatırımcı geldiğinde bu seviyeleri bir daha göremeyeceğimizi düşünüyorum.”

Yatırımcıdan Tavsiyeler

Pantera Capital CEO’su aynı zamanda uzun vadeli trade yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulundu. Morehead, yatırım için bakılması gereken değerin 230 günlük ortalama değer olduğunu belirtirken; daha sonra da bu seviyelerin altından yapılan alımların çok rahatlıkla ciddi kazançlar getireceğini ifade etti. Morehead şöyle konuştu:

”Hiç düşünmenize bile gerek yok. Bitcoin’de son 6 yılın 5’inde böye oldu. 230 günlük ortalamanın altına düştüğü an, alımı yapıp bir yıl bekleyin ve ortalama yüzde 239 karla satın. Bugüne kadar çok az şaştı. Şu anda da seviyenin altında.”

Morehead’in sahibi olduğu şirket; ICO’lara yapılan yatırımların yüzde 35’ini tek başına yapan dev bir firma. Aralarında Ripple, Ethereum ve ICON’un da bulunduğu 25 kripto paraya ciddi yatırım yapan şirket; bu konuda çok çok tecrübeli.

Morehead’in geçmişine baktığımızda da sürekli olarak Bitcoin yatırımı tavsiye ettiği dikkati çekiyor. 27 Nisan’da da buna benzer bir açıklama yapan Morehead ”Bitcoin beni alın diye bağırıyor” demişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment