Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polonya Hükümeti Sürgüne Zorlanan BitBay’i Blockchain Çalışma Grubuna Davet Etti

Yakın zamanda göç etmeye zorlanan Polonya menşeli kripto para borsası BitBay, dün attığı bir tweette Polonya Finansal Denetim Otoritesinin (KNF) kendisine, hükümetin Blockchain Çalışma Grubuna katılması teklifinde bulunduğunu belirtti.

BitBay, Polonya içerisindeki hizmetlerini, geçen hafta son bankanın da ona hizmet vermeyeceğini açıklamasından sonra durdurmuştu. Tabii ki bu, bankanın kişisel tercihinden öte Polonya hükümetinin kripto para birimlerine karşı olan negatif tutumundan kaynaklanıyor desek pek de yanlış bir yorum yapmış olmayız.

BitBay direkt olarak KNF’nin teklifini kabul edip etmeyeceğini açıklamasa da, dün atılan tweette ”Polonya topluluğu için kripto aktivitelerini terk etmeyeceklerini” açıklamışlardı.

BitBay Polonya’yı terk etme kararının ardından yeni karargahını Malta‘ya kurmayı planlamakta. Malta şu sıralar Kraken, Binance ve OKEx gibi kripto para borsalarına da ev sahipliği yapmakta ve kripto dünyasına karşı sergilediği bu olumlu tutumu ülkenin dünyadaki ”blockchain adası” olma yönündeki hedefinden kaynaklanıyor.

BitBay  kendi platformunda 29 kripto paraya hizmet vermekte ve 24 saatlik ticari hacmi basın saatine göre 6.4 milyon dolar civarında.

Kripto paralara karşı açıkça savaş açan KNF ise bu ay içerisinde verdiği bir ihalede kripto paraların zararları hakkında sosyal medya kampanyası düzenleyen bir şirkete 173.000 dolar vermeyi vaat ediyor. KNF ve Polonya’nın merkez bankası birlikte ortak bir proje düzenleyip ”dijital para birimlerinin neden para olmadığı” ve ”kripto para birimlerinin neden para birimi olmadığı” konusunda anti-kripto tarzı bir eğitici internet sitesi tasarlamıştı.

Şubat ayının ortalarında Polonya’nın Merkez Bankası bir adamın kripto paralara yatırım yaptıktan sonra bütün parasını kaybettiği bir hikayeyi konu alan Youtube videosu çekmek için 27.000 dolar fon sağladığı da bilinen haberler arasında.

Polonya resmi olarak kripto madenciliğini ve ticaretini tanıyor ancak Polonya kripto topluluğunun sıkıntı çektiği konu KNF ve Polonya merkez bankasının bu tip anti kripto para içeren propagandalarda bulunması.

Çok daha yakın bir tarih olan Mayıs ayının sonunda, Polonya Maliye Bakanlığı ülkedeki kripto vergi düzenlemelerinin insanların asıl yatırımlarına oranla daha fazla vergi ödemelerine neden olduğunu kabul edip, daha detaylı araştırma yapılana kadar kripto vergilerini askıya almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment