Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yöneticiye Göre Bitcoin, Ripple ve Bu 2 Altcoin Merkeziyetsiz Değil: İşte Nedeni!

Avrupa’nın en eski kripto para fonu Cyber Capital kurucusu Justin Bons, Bitcoin (BTC) başta olmak üzere önde gelen kripto paraların merkeziyetsiz yapısını yitirdiklerini iddia etti.

Justin Bons yakın tarihli bir sosyal medya paylaşımında, Bitcoin, Ripple (XRP), Binance Coin (BNB) ve Stellar’ın (XLM) merkeziyetsiz yapılarını kaybettiklerini öne sürdü. Bahsi geçen bu kripto paraların “erişim iznine sahip” blokzinciri mimarisi nedeniyle merkezi otoritelerin kontrolü altına geçtiklerini dile getiren Bons, Bitcoin’in karmaşık finansal ürünler üretme kapasitesine sahip olmadığını belirtti.

Kurucu, açıklamasının devamında halihazırda merkeziyetsiz yapısını koruyan ürünlere de örnekler verdi. Bu ürünler arasında Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX), NEAR Protocol (NEAR), MultiversX (EGLD) ve Tezos’un (XTZ) yer aldığını iddia eden Bons, gönderisinin detaylarında şu ifadelere yer verdi:

BTC, XRP, BNB ve XLM DeFi değildir! “De” merkeziyetsizlik, “Fi” ise finans anlamına gelmektedir. BNB, XRP ve XLM, izinli blokzinciri mimarileri nedeniyle merkezileştirilmiştir. BTC karmaşık finansal ürünler üretme kapasitesine sahip değil ETH, ADA, DOT, AVAX, NEAR, EGLD ve XTZ’nin hepsi DeFi ürünüdür!

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!