Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Youtuber PewDiePie, Blockchain Tabanlı Canlı Yayın Platformuna Katıldı!

Abone sayısına göre dünyanın en popüler YouTuber‘ı olan PewDiePie, blockchain tabanlı canlı yayın platformu olan DLive’a katıldı.

Gerçek ismi Felix Kjellberg olan 29 yaşındaki İsviçre’li içerik üreticisi Salı günü yapılan duyuruya göre canlı yayın platformu olan DLive ile ”özel” bir anlaşma imzaladı. Basın saatine göre 93.7 milyondan fazla aboneye sahip olan Felix’in en son videosu 24 saat içerisinde 4 milyondan fazla izlenmişti.

PewDiePie 14 Nisan tarihinden itibaren haftalık olarak DLiver platformunda yayın yapmaya başlayacak. Söz konusu platform Lino isimli blockchain ağı kullanılarak yapıldı. PewDiePie ilgili DLive kanalında yaptığı duyuruda platformdaki içerik üreticilerini de toplamda 100 üreticiye kadar 50.000 dolar değerinde bağış yaparak destekleyeceğini bildirdi.

Daha önce yayınlanan verilere göre PewDiePie’nin 2018 yılında siteden 15.5 milyon dolar elde ettiği bilinmekteydi. Yedi yaşında olan ve temel olarak oyuncakları değerlendiren içerikler üreten Ryan ise 22 milyon dolarlık kazancı ile en çok kazananlar listesinde birinciliğe sahip. DLive platformu hem içerik üreticilerini hem de izleyenleri kendi tokeni olan ”Lino Point” ile ödüllendiriyor. Platformların bazıları üreticilerin gelirinin %50’sini kendilerine ayırsa da, DLive üreticilerin kazancından hiçbir ücret almadığını açıkladı.

Kripto para birimleri ile yayılan blockchain teknolojisi artık neredeyse dünyanın dört bir yanında ve her alanda kullanım görmeye başladı. Blockchain’in gelişmesi kimine göre ”Blockchain Çılgınlığını” körüklese de, birçok uzman isim bu teknolojinin internetten bu yana geliştirilen en yenilikçi teknoloji olduğunu düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment