Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uphold CEO’su XRP Hakkında Konuştu: Otomatik Ödemelerde Kullanılabilir

Uphold CEO’su JP Thieriot, geçtiğimiz günlerde Thinking Crypto programında ABD içerisindeki geleneksel finans sisteminin, sınır ötesi ödemeler konusunda nasıl Ripple’ın gerisinde kaldığı ve XRP’nin bu durumu nasıl değiştirebileceği hakkında konuştu.

Thieriot, konu hakkında yaptığı açıklamalarda, geleneksel finans sisteminde özellikle online fatura ödeme, kredi ödeme gibi ödemelerin sıkça yapıldığı ACH ödemeleri konusunda yaşanan sıkıntılara değindi ve ABD bankalarının bu konuda vasat olduğunu ifade etti. CEO’ya göre bu konuda sıkıntı yaşayan ülke içerisindeki kurumlar, Ripple’ın xRapid teknolojisini kullanarak çok büyük şeyler başarabilirler. Ripple’ın sağladığı anlık ödeme hizmeti sayesinde yaşanan sıkıntıların aşılacağına değinen CEO, xRapid’in sınır ötesi ödemeler için kullanılması amacının ”tamamladığını” ve bunun artık yurt içi ödemelerde de devrim yaratabileceğini ifade etti.

Bilindiği üzere xRapid ürünü temel olarak XRP kripto para birimini kullanıp bununla beraber para aktarıyor ve aktarılan ülkede istenilen para birimine çevrilen XRP, ciddi bir hız ve masraf indirimi sağlıyor.

Bunun yanı sıra ”XRP ordusu” olarak bilinen XRP topluluğunun da Ripple ile anlaşma yapma konusunda yardımcı olabileceğini ve Uphold ile Ripple arasında ACH sistemleri tabanlı bir ortaklık yapılabileceğini ifade etti. Daha sonra konuya Ripple yetkilisi Welly’den cevap geldi ve yetkili FedACH’nin ( ABD’nin en yaygın ACH sistemi) sorunlarının çözümünün zor olduğunu ancak yine de Uphold için daha kolay para transfer işlemleri için yardımcı olmaya çalışabileceğini aktardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment