Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UPS, Bitcoin Kabul Eden Merkezi Olmayan Bir Kilit Sisteminin Patentini Alacak

UPS’in ( United Parcel Service ) öncülüğünde Bitcoin, geçerli bir para birimi olarak kabul görme yolunda olabilir.

Kişiler Arası İşlemler Daha Güvenli Olacak

UPS, 1 Şubat‘ta yapılan bir patent başvurusuna göre, yeni bir merkezi olmayan kilit sistemi için ödeme yöntemi olarak Bitcoin kullanmayı planlıyor.

Patentin özetine göre, çok uluslu bir paket dağıtım şirketi ve tedarik zinciri yönetimi çözümleri tedarikçisi olan UPS, aracılık yapan kurumlar arasındaki bir ürünün ödemesini kolaylaştırmak ve fiziksel olarak değiş tokuş etmek için uyarlanmış bir “güvenli, bilgisayarlı kilit sistemi” inşa ediyor.

Patent başvurusu, yeni kilit sisteminin birincil hedefinin hırsızlığı önleyerek işlemlerin daha güvenli hale getirilebileceğini gösteriyor. Çeşitli gizli reklamlar, çevrimiçi perakende yoluyla düzenlenen özel satışlar vb. işlemlerin saldırıya uğramasını önlemek hedefleniyor.

Uygulama ayrıca, yeni merkezi olmayan sistemin müşterilerin kasalarına sahip olmasını sağlayacağını ve bu kasaların mühür ile birlikte bilgisayarlı bir sistem tarafından emniyete alındığını gösteriyor. Kameralar ve içeriğini gösteren ekranlar ile kasalara erişmek için kullanıcıların oluşturdukları şifrelere ihtiyaç duyulacak. Ödemeler için ise harici bir ekran kullanılacak.

Bitcoin ile Ödeme

“Bitcoin” kelimesi, patent başvurusu boyunca tam olarak iki kere göründü. Bu durum büyük olasılıkla ödeme yöntemleri arasında Bitcoin olacağını gösteriyor.

Bitcoin‘in ilk kez yer aldığı 45. bölümde :

Örnek düzenlemelerde, kilit sistemi, kullanıcılardan ödeme almak için bir satış noktası sistemi ( POS ) içerebilir :

  1. Nakit işlem,
  2. Kredi kartı veya bankamatik kartı,
  3. Hediye sertifikası,
  4. Google Pay, Apple Pay, PayPal, Bitcoin gibi bir elektronik ödeme
  5. Diğer uygun ödeme türleri.

Ayrıca bölüm, ödeme yöntemlerinin elektronik kart okuyucular, barkod tarayıcıları, NFC özellikli mobil ödemeler ve otomatik nakit ödeme sistemi içermesi olasılığı konusunda da ayrıntılara sahip.

Bitcoin, 134. bölümde ikinci ve son kez görülerek tam veya kısmi geri ödemeleri gerektiren durumlarda da geçerli bir araç olacak.

UPS İçin Küçük, Bitcoin İçin Büyük Bir Adım!

Çoğu şirketin günümüzde gerçekleşen güncel olayları takip etmemesine rağmen yaygın olarak kullanılan diğer ödeme yöntemlerinin yanında Bitcoin‘den bahsedilmesi, büyük işletmelerin şifrelenmiş kripto paralara ilgisinin arttığını göstermektedir.

UPS yakın gelecekte yeni kilitli kasa sistemini uygularsa ve Bitcoin gerçekten kabul gören bir ödeme yöntemi olursa, başlıca büyük şirketlerin bu trendi takip etmesi beklenecektir. Böylece şifreli kripto para birimlerinin yaygınlığı ve kabulünde büyük bir adım atılmış olacak ve geçerli bir para birimi olarak yer alabilme potansiyeli giderek artacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment