Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Usta Yatırımcı: Bitcoin Artarken Altın Alın

Kripto para sektörü ve genel piyasalar hakkında büyük tecrübelere sahip olan ve bu alanda uzun yıllardır faaliyet gösteren usta yatırımcı Mark Mobius, kripto paraların altın fiyatına olumlu etkide bulunduğunu söyledi. Birçok kişi tarafından Bitcoin ve altının birbirlerine rakip olduğunun iddia edildiği bir ortamda, bu iki ürün sınıfının fiyatlarının korele gittiğini ifade eden başarılı isim, şunları söyledi:

”Kripto paralara olan ilginin artması ile birlikte, artık altın gibi eski toprak ürünlere olan talep de artacaktır. O sebeple Bitcoin fiyatı arttıkça bence altın fiyatı da artar. Şu anda sektöre her gün yeni kripto paralar giriyor. Ben bunlara ‘sayko kripto para’ diyorum. Bunlara olan talebin artışı elbette altın için olumlu olacaktır.”

Altın’ın şu anda merkez bankalarının uyguladığı faiz indirme ve genişleme politikasından da etkileneceğini ifade eden Mark Mobius, şunları söyledi:

”Altın için tek olumlu faktör elbette ki kripto paralar değil. Dünyada şu anda parasal manada bir genişleme yaşanıyor. Merkez bankaları birer birer faiz indiriyor. Bu durumlar da temel olarak altın gibi ürünlere talebi arttırır. E bu da elbette fiyata olumlu bir şekilde etki edecektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment