Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzlaşılan Kripto Para Tasarısına Tek Senatör İtiraz Etti: Şimdi Ne Olacak?

ABD’de Cumhuriyetçi Senatör Richard Shelby, altyapı tasarısının kripto paralarla ilgili olan kısmını değiştirmek için diğer senatörler tarafından üstünde uzlaşma sağlanarak sunulmuş olan tasarıya itiraz etti fakat kripto para camiasının mücadelesi sürüyor.

Cumhuriyetçi senatörler Cynthia Lummis ile Pat Toomey tarafından dün TSİ akşam saatlerinde sunulan ve validatörler ile donanım/yazılım cüzdanı üreticilerini “aracı” statüsünden muaf tutan yasa tasarısı, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlere ek olarak Hazine Bakanlığının da desteğini almıştı.

“Beyaz Saray’ın da kendileriyle hemfikir olduğunu” söyleyen Senatör Toomey, senatonun Toomey-Waner-Lummis-Sinema-Portman tasarısı için oy birliğiyle rızasını istemek adına dün gece kürsüye çıktı.

Alabamalı Senatör Richard Shelby, bu değişiklik tasarısına kendi 50 milyar dolarlık askeri harcama tasarısının da dahil edilmesini istedi. Bernie Sanders’ın buna itiraz etmesinin ardından, Senatör Shelby kripto paralar için hazırlanmış değişiklik tasarısına tamamen itiraz etti.

Süreç teknik olarak sona ermiş değil

Pazar günü alınan bazı kararlar sebebiyle Temsilciler Meclisine altyapı tasarısının orijinal halini değil de değiştirilmiş halini göndermek için öncelike senatonun oy birliğiyle rızasını almak gerekiyordu.

Senatör Shelby’nin itirazı, kripto paralar için sunulmuş değişiklik tasarısının önünü kapasa da işler “teknik olarak hala bitmiş değil”. Blockchain Association İcra Direktörü Kristin Smith’in belirttiği üzere“Eğer Senatör Shelby (bugünkü) son oylamaya kadar fikrini değiştirirse yeniden denenebilir.”

Senato, Temsilciler Meclisine gönderilmeden önce tasarının son halini oylamak için bugün Türkiye saati ile 16:30’da başlayacak oturumda bir araya gelecek.

Meclisteki herkese mektup gönderildi

Kripto para camiasının mücadelesi farklı biçimlerde de devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tom Emmer, dün sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Temsilciler Meclisi üyeleri Darren Soto, David Schweikert ve Bill Foster ile birlikte meclisin her bir üyesine, Senato’daki altyapı tasarısı için gerekli bütçenin kripto para sektöründen sağlanmasına dair kaygılarımızı dile getirdiğimiz bir mektup gönderdik.”

Kripto para sektörüne aracıların tanımlanması suretiyle getirilecek yeni vergilerin, altyapı tasarısının trilyon dolarlık bütçesine yaklaşık 28 milyar dolar değerinde katkı sağlayabileceği tahmin ediliyor.

Coin Center İcra Direktörü Jerry Brito da henüz “pes etmediklerini” belirterek, sürecin bir sonraki ayağı hakkında şunu söyledi:

“Bir sonraki durak Temsilciler Meclisi. Orada tüm kaygılarımızı ortadan kaldırılabilecek yepyeni bir değişiklik tasarısı, sıfırdan hazırlanabilir.”

Senatör Cynthia Lummis de “Bu tasarıda dijital varlıklar için kullanılan ifadeleri düzeltmenin yollarını aramaya devam edeceğiz. Bugün bulamayabiliriz ama pes etmeyeceğiz.” şeklinde bir açıklamada bulundu.


Görsel: Amerikan Kongre Binasının Senato kanadı (görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!