Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman Araştırmacı 6x Yükseliş ile İlgi Çeken Yapay Zeka Altcoin’ini Analiz Etti!

Kripto para analiz platformu Delhi Digital araştırmacısı, son zamanların parlayan yapay zeka projesi Bittensor (TAO) analizi yaptı. 

Delhi Digital araştırmacısı Teng Yan, 3 ayda 5x yapan Bittensor’dan övgüyle bahseden bir makale paylaştı.

Teng Yan, merkeziyetsiz yapay zeka ağı kavramından büyüleyici olarak bahsetti. Yan, bu durumun yalnızca merkezileşme riskini azaltmadığını aynı zamanda ChatGPT’nin ana şirketi OpenAI ve Google gibi devasa paralarla finanse edilen kuruluşlar tarafından geliştirilen yapay zeka modellerini de geçme potansiyeli taşıdığını belirtti.

OpenAI’da Sam Altman’ın görevden alınmasına yönelik açıklamalarda bulunan Yan, Bittensor’un bu kaos ortamında rüzgarı yakalayabileceğini söyledi.

TAO’nun ağ için hizmet token’ı olduğunu belirten Yan, Bitcoin’e benzer bir token ekonomisi olduğuna dikkat çekti ve ilk halving’in 2025 yılında gerçekleşeceğini söyledi.

Bittensor’un henüz emekleme aşamasında olduğunu belirtilirken yapay zeka modeli olarak Render ve Akash’tan farklı olduğu da verilen detaylar arasında yer aldı.

CoinGecko verilerine göre Ağustos ayının sonunda 50 dolar civarında işlem gören TAO, dün en yüksek seviyesi olan 306 dolara ulaştı. TAO, yazım esnasında 235 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!