Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzun Vadeli Bitcoin Yatırımcıları 11 Ay Sonra İlk Defa Karda

Verilere göre uzun vadeli Bitcoin (BTC) yatırımcıları 11 ay gibi uzun bir sürenin ardından ilk defa kara geçti.

On-chain analitik platfomu Glassnode tarafından sağlanan verilere göre uzun vadeli Bitcoin sahipleri son dönemde yaşanan yükselişlerle birlikte 11 aylık aranın ardından karlı duruma geçti. Uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin kar ve zarar arasındaki oranı gösteren SOPR (The Spent Output Profit Ratio) verilerinden faydalanan analistler kritik seviye olan “1” puanın geçildiğine işaret etti.

Veri tablosuna göre 1 puanın altı uzun vadeli yatırımcılar için zarar konumu temsil ederken üstü ise karlı oldukları anlamına geliyor. Uzun vadeli yatırımcılar en son Mayıs 2022’den önce karlı konumdaydı. Verileri yansıtan bu grafik en az 155 gündür Bitcoin tutan cüzdanları baz alıyor. Analistlere göre uzun vadeli yatırımcıların tekrardan kara geçmesi yeni bir boğa döngüsünün başlangıcını temsil ediyor olabilir.

Uzun vadeli sahip SOPR varyantı makro piyasa değişimlerini daha iyi yansıtma eğilimindedir. Yaklaşık 1 yıldır yaşanan zarardaki dönemin ardından (LTH-SOPR < 1), uzun vadeli yatırımcılar nihayet karlı harcama rejimine geri dönüyor, bu da geçmiş döngü değişimlerine benzer bir tabloyu karşımıza çıkarıyor.

CoinGecko verilerine göre son 7 gün içerisinde %3,6 yükselen BTC, yazım esnasında 29.286 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!