Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela Hükümeti Kripto Para Okulu Açıyor

 

Venezuela hükümeti başkentinde, ülkenin petrol destekli para birimi olan petro kursları da dahil olmak üzere kripto para birimlerini nasıl alacağını, satacağını ve madenciliğini öğretmek için bir okul açtı. Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, maden tarlaları kurmak için ülke çapındaki üniversitelere sağlanacak kaynakları onayladı.

Caracas’ta Kripto Okulu

Telesur TV tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada, Venezuela hükümeti başkenti Caracas’ta “kripto paralar konusunda vatandaşlarını eğitmek için bir eğitim merkezi” açtığını bildirdi. Bu açıklama, hükümetin petrol destekli para biriminin petro’nun piyasaya sürüldüğünü açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Haber merkezi, “Kripto para eğitim okulu, petro kurslarını Venezuelalılara ücretsiz olarak sunuyor” dedi.

”Caracas’taki Granja Laboratorio Petro School’da Venezuelalılar kripto para birimlerini nasıl alacağını, satacağını ve madeniciliğini ve kripto ekonomisinin nasıl işlediğini öğrenebilirler.”

Venezuelalı bir kripto para ticareti öğretmeni olan Carmen Salvador, Cuma günü Reuters’e verdiği demeçte ”Burada öncelikle başarmayı umduğumuz şey, bilgiyi diğer yeni bir metodoloji veya teknolojiler gibi daha erişilebilir hale getirmek.” dedi. Dünya çapında genellikle fiyatı 500-800 doları bulabilen bu kursların tamamen ücretsiz olduğunu vurgulayan öğretmen, birçok Venezuelalı gencin böyle bir kaynağa ulaşabilmeyi bile imkansız gördüğünü söylüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Pedro Infante ulusal radyo ve televizyon şebekesinde, kurulan okuldaki madencilik tarlalarının “gezegendeki bütün kripto paraların madenciliğinde kullanılabilecek ekipmanların bulunduğu Maden Laboratuvarı gibi alanlardan oluştuğunu” belirtti. Kripto para ticaretinin araştırılmasına ayrılan, öğrencilerin kripto alım-satımı ve madenciliğinin yanı sıra çeşitli yatırımlar yapmayı öğrenebileceği bir oda olduğunu söyledi ve şöyle ekledi:

”Teknoloji ve bilgisayar ile ilgilenen gençlerimizin tümü, kripto ekonomiye dair her şeyi, özellikle de Venezuela kripto para birimi olan petro’yu öğrenebilecekleri bir eğitim sürecine girebilir.”

Maduro perşembe günü yaptığı Telesur TV’ye açıklamada ”hükümetinin petro satışının ilk iki gününde 1 milyar dolar kazandığını, aynı zamanda websitelerinin de 1 milyonun üzerinde ziyaretçi tarafından tıklandığını söyledi. Ayrıca, altınla desteklenen ve ”petro altın” adı verilen başka bir kripto paranın lansmanını da duyurdu. Bununla birlikte, halkın bir kısmı Venezuela’nın petro satışından hiç para kazanmamış olduğundan şüpheleniyor.

Üniversitelerde Maden Tarlaları

Maduro, kripto para okulunun ilanından önceleri de Venezuela’daki üniversitelerde madencilik tarlaları kurulmasını istediğini defalarca söylemişti. Üniversite Eğitimi, Bilim ve Teknoloji bakanı Hugbel Roa’nın açıklamasına göre devlet başkanı ülkedeki üniversitelerde öğrenciler için madencilik tarlaları kurulmasını sağlayacak kaynakları onayladı:

”Bu rantiye modeliyle ilişiğimizi kesmek ve Venezuela ekonomisini güçlendirmek adına petro’yla bütün bu operasyonları finanse edeceğiz ve her üniversitenin, her okulun madencilikle uğraşması için gerekli teknolojiyi tutup onlara getireceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment