Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da Gerçekten Kripto Para Kullanılıyor mu?

Venezuela‘daki vatandaşlar bir süredir ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle yoğun bir şekilde kripto para kullanıyorlar. Ancak ülkedeki kripto para kullanımı, sektördeki bazı isimlerin “abarttığı” kadar fazla olmayabilir.

Dash’in CEO’su Ryan Taylor bundan bir süre önce katıldığı bir etkinlikte Venezuela’da en çok kullanılan kripto paranın Dash olduğunu” söylemişti. CoinDesk tarafından yapılan bir habere göre ise Dash CEO’sunun bu açıklamaları biraz fazla iddialı olabilir.

Yerel Dash Kullanımı

Konu hakkında yapılan habere göre Venezuela’daki Dash kullanımı aslında Dash yetkilileri tarafından anlatıldığı kadar yaygın değil. Yerel esnaflardan biri olan Fabiana Arreaza konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“İki yıldır Dash kabul ediyoruz. Şu ana dek henüz kendi organizasyonu için Dash ile ödeme yapan hiç müşterimiz olmadı. Müşteriler genelde ya bolivar ile ya da dolar ile ödeme yapıyorlar.”

Kripto Para İşlemleri

Şu anda Venezuela’da kripto para ile ödeme kabul eden toplamda 450’den fazla dükkan olduğu düşünülüyor. Ancak bu dükkanların çok ciddi bir kısmı henüz kripto para ile ödeme almamış durumda.

Venezuela’da Localbitcoins gibi platformlar aracılığıyla yoğun bir şekilde kripto para ticareti yapıldığı biliniyor. Ancak yerel kaynaklar tarafından yapılan açıklamalara göre bu kripto paralar aslında günlük hayatta pek kullanılmıyorlar.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment