Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da Kripto Para Madenciliği Artık “Tamamen Yasal”

Gelecek ay Petro koinin ön-satışına başlamayı planlayan Venezuela hükûmeti kripto para madenciliğinin artık “tamamen yasal” olduğunu duyurdu.

Yerel haber kaynağı TeleSur tarafından yapılan habere göre ülkenin yeni atanmış “kripto para müfettişi” Carlos Vargas, Bitcoin’in ve diğer kripto paraların madenciliğini yapan kişilerin artık kanunları çiğnemediğini belirtti.

Geçtiğimiz yıl Venezuela polisi ülkedeki madencilik operasyonlarının peşinde düşmüş, kripto para madencilerini yakalamaya başlamıştı. “Nereden nereye?” diye sorduracak bir tavırla Carlos Vargas madencilik için “şu anda tamamen yasal bir eylem” diyerek ekledi:

“Yargıtay ile birlikte geçtiğimiz yıllardaki el koyma ve tutuklama kurbanlarının suçlarının düşürülmesine yönelik görüşmeler yaptık.”

Vargas aynı zamanda ülkenin başkanı Nicolas Maduro tarafından başlatılan ve oldukça tartışmalı olan ulusal kripto para planının (Petro) 20 Şubat’ta ön-satış süreci ile başlayacağını belirtti.

Maduro’nun bu planları açıklamasından bu yana Petro pek çok kesim tarafından hem eleştirildi hem desteklendi. Bazı yorumcular koini eleştirmenin ya da desteklemenin ötesine gidip, bu koinin Venezuela’ya uygulanan yaptırımlar yüzünden (ki Petro’nun amacı bu yaptırımlardan kurtulmak) doğru düzgün yatırımcı bulamayacağını söylüyorlar.

Venezuela’da 2016 yılından beri Maduro’ya epey sert eleştiriler getiren muhalif kesim Petro’ya “sahtekarlık” yakıştırması yapmıştı.

Petro’nun Venezuela’nın petrol kaynaklarıyla desteklenmesi ve bir token’ın bir varile denk olması planlanıyor. Toplamda 100 milyon Petro üretilecek ki bu da Petro’nun yaklaşık 6 milyar $ gibi bir piyasa değerine sahip olması demek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment