Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela’da Yoksullukla Mücadelede Kripto Para Etkisi: İşte İçleri Isıtan O Hikaye

Venezuela’da yaşayan bir kripto para takipçisi ve yatırımcısı, hiperenflasyon ve yoksullukla mücadele eden ülkede yaşayan vatandaşlara, ünlü sosyal paylaşım sitesi Reddit’teki kullanıcılardan topladığı NANO’lar ile kendine, ailesine ve yakınlarına yetecek kadar yiyecek almayı başardı.

Sitede yaklaşık bir hafta önce başlatılan konuda Windows7373 takma adlı Reddit kullanıcısı, 1.32 dolarlık 0.5 NANO’nun kendisinin bir aylık maaşına denk olduğunu belirtirken, birçok kullanıcı, Windows7373’e nano göndererek ona destek oldu.

Aynı kullanıcı daha sonra sonuçları paylaştığı bir başka konu açarak kendisine bağışlanan 29.1 NANO ile yaklaşık 102 kiloluk gıda aldığını belirterek şu resmi paylaştı:

Windows7373, NANO topluluğuna yardımları için teşekkür ederken, şunları yazdı:

”Bugün oldukça mutluyum çünkü daha önce BCH kabul eden güvendiğim bir kişiyi NANO da kabul etmesi için ikna ettim ve sizlerin yardımıyla yaklaşık 100 kiloluk gıda aldım. Şeker, fasulye, sos, pirinç gibi malzmeler almayı başardım. Şu anda alışveriş yaptığım kişiden süt ve yağ almak için de çalışıyorum.”

Windows7373’ün gönderisine gelen yorumlarda, Reddit kullanıcıları enflasyonla boğuşan ve giderek fakirleşen bu ülkede Bitcoin dışında bir kripto para kabul eden bir satıcının bulunmasının hayretini dile getirdi.

Venezuela gibi fakir ülkelere birçok kripto para organizasyonu tarafından çeşitli yardımlar yapılıyor. Örneğin bunlardan birisi, BCH bağışları ile ülkedeki ihtiyaç sahiplerine temel gıda malzemesi yardımı sağlayan eatBCH isimli bir kurum.

Hiperenflasyonla mücadele eden Nicolas Maduro’nun yönettiği Venezuela’da bir bardak kahve 1 milyon Bolivar ediyor. Halk da, bu durumda kendi birikimlerini koruyabilmek adına kripto paralara yönelmek zorunda kalıyor.

Krizden çıkış arayan Maduro ve arkadaşlarının petrol destekli kripto para Petro ile ilgili çalışmaları da devam ediyor. Muhalif görüşler ise yaklaşık 5 milyar dolarlık bir erken satış yapan Petro ile elde edilen bu gelirin Venezuela’da geçim sıkıntısı yaşayan kişilerle paylaşılmayacağını tam aksine, bu para ile hükümetin ambargoyu delmeye çalışacağını belirtiyor.

Venezuela hükümetinin evsizlere villa vaad ettiği bu Petro projesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde konuşan ülkenin Blockchain ile ilgili sorumlu hükümet üyesi Daniel Pena, Petro’nun Venezuela ekonomisine gerçek etkisinin 3 ila 6 ay arasında görüleceğini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment