Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuelalı Siyasetçi Diosdado Cabello, Trump’ın Yaptırımlarına Patladı

Venezuela’nın yönetici partisinden bir üst düzey siyasetçi, Venezuelanın kripto parası petrol destekli petro hakkında ABD tarafından dayatılan yaptırımları kınadı.

Koin Bülteni’nin raporuna göre, ABD başkanı Donald Trump, Amerikan vatandaşlarının ve ülke sakinlerinin Venezuela tarafından çıkarılan kripto parayı satın alması ve işlem yapması hakkındaki yasaklayıcı kararnameyi imzaladı.

Bolivar ve Chavez’in Bayraklarını Yükseltelim, Kazanacağız!

Venezeula’nın Birleşik Sosyalist Parti Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, Trump’ın hareketini Twitter üzerinden kınadı:

Bir kez daha, emperyalizm, cesur ve onurlu Venezuela halkına karşı yaptırımlar ve ablukalar uygulama konusunda yanlış adım attı, halkımız acı çektikçe satılmış dalkavukların ağızlarının suyu akıyor. Bolivar ve Chavez’in bayraklarını yükseltelim, kazanacağız!

Küba’nın resmi devlet haber ajansı Prensa Latina’ya göre Cabello, Venezuela’nın başkenti Caracas’da Salı günü düzenlenen bir basın toplantısında yaptırımlara da değindi.

Cabello, Başkan Trump ve ABD’nin Venezuela’yla olan siyasi anlaşmazlığı konusunda diplomatik bir yol izleyemediklerine ve bunun yerine savaş benzeri bir yaklaşımı tercih ettiklerini belirtti.

Haberler, Pazartesi günü başlaması beklenen, petro tokeninin halka açık ICO’sunun başlanmasından hemen önce geliyor. Petro’nun 20 Şubat – 19 Mart tarihleri arasında ise kapalı ön satışı sonlanmıştı.

Petro ön satışının başlamasından bu yana, Venezula’nın başkanı Nicolas Maduro, herhangi bir kanıt sunmasa da, kripto paranın 5 milyar doları aştığını iddia etti.

Maduro, Aralık 2017’de kripto para birimini açıklamıştı ve uluslararası yaptırımlardan kaçtığı konusunda ABD’li yetkililer tarafından hızla suçlu duruma düşürülmüştü. Venezuela’nın muhalefet liderliğindeki kongresi de kripto para birimini yasa dışı ve bir dolandırıcılık olarak reddetmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment