Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Veteran Yatırımcı ‘Dolandırıcılık’ Dediği Bitcoin’i Almaya Karar Verdi

Bitcoin’i daha evvel ‘gerçek bir dolandırıcılık’ olarak ifade eden usta bir yatırımcı, fikir değiştirdi ve Bitcoin alma kararı aldığını açıkladı.

Mobius Capital Partners LLP adlı şirketin kurucusu olan dev yatırımcı Mark Mobius, yaptığı açıklamada Bitcoin’in şu anda önemli bir yatırım aracı haline geldiğini söyledi.

Bloomberg’e açıklamalar yapan Mobius, Amerikan hükümetinin izlediği para politikalarına karşı Bitcoin’i bir alternatif olarak elinde tutabileceğini ifade ederken, gelişmekte olan ülkelerin de Bitcoin’e karşı çok pozitif bir tutum sergilediğini aktardı.

Mobius, şunları söyledi:

”Eğer Bitcoin büyümeye ve gelişmeye bu hızda devam ederse, sanırım ben de gelecekte bir alıcı olabilirim.”

Başarılı isim, ayrıca son dönemde yaşanan gelişmelere de değindi. Dolar, Euro, Yen ya da diğer para birimlerinin ‘insanların onlara olan inancı sayesinde de’ fonksiyon gösterdiğini aktaran Mobius, Bitcoin’in de benzer durumda olduğunu ve hükümet destekli ürünleden bu yönüyle hiçbir farkı olmadığını söyledi.

Başarılı isim, bu sebeple Bitcoin alabileceğini aktardı.

Bilindiği gibi, 82 yaşındaki dev yatırımcı, daha önce Reuters’e verdiği demeçte Bitcoin’in tam bir dolandırıcılık oldığunu söylemiş ve şunları eklemişti:

”Bana bunu kimin yönettiğini söyleyebilir misiniz? Kim kontrol ediyor, bunu bilen var mı? Bence Bitcoin gerçek bir dolandırıcılık.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment