Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vietnam Bitcoin’i Yasallaştırmaya Hazırlanıyor

Vietnam başbakanı, ülkenin 2018 yılına kadar Bitcoin’i resmi şekilde ödeme yöntemi olarak kabul edecekleri bir planlama olduğunu onayladı.

Yerel haber servisi VNA‘ya göre, Başbakan Nguyen Xuan Phuc kripto para birimlerine yasal düzenlemeler gerçekleştirmek üzere Vietnam’ın merkez bankası ile birlikte Maliye Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Bakanlığına görev verdi.

Hükümetin bu sürece nasıl yaklaşması gerektiğine ilişkin bir değerlendirme önümüzdeki yılın ağustos ayına kadar tamamlanacak. Sonuçlar tamamlandıktan sonra, düzenleme ve yasallaştırma altında kripto para birimlerini kabul etmek için gerekli olan yasal belgelerin hazırlanmasının 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Aynı anda yekililer kripto para birimleri için vergi muamelesi üzerinde çalışmaya başlayacak. VNA’ya göre kripto para kullanıcılarının Vietnam’da vergilendirilmelerine ilişkin sistem Haziran 2019’a kadar yürürlüğe girecek.

Onaylandığı takdirde bu adım, 2014 yılında Vietnam’daki liderlerin ve merkez bankası yetkililerinin tüketicileri kripto para birimlerinin riskleri konusunda yaptıkları uyarılardan vazgeçtiklerini gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment